Gehoorbescherming

Het belang van gehoorbescherming

Het gehoor is een heel gevoelig zintuig. Het pikt de kleinste verschillen in geluidssterkte, toonhoogte en richting op, en stelt ons zo in staat ons te oriënteren in de wereld. Maar net omdat het oor zo gevoelig is, is een goede gehoorbescherming zo belangrijk. We leven immers in een wereld die steeds luider wordt, met snelwegen, luchthavens, industriezones en drukke stadscentra. Wereldwijd heeft één op de zes mensen te kampen met gehoorverlies. De beschadiging van het gehoor en het daaruit voortkomende gehoorverlies kan nochtans voor een groot deel voorkomen worden door het dragen van de juiste oorbescherming.

NEWPartyPlug.jpg

Gehoorbescherming op maat

Het ene oordopje is het andere niet. Er bestaan heel wat verschillende soorten belastende geluiden, en voor elk daarvan bestaat er oorbescherming op maat. Zo zijn er onder meer oorbeschermers specifiek voor de doe-het-zelver, voor wie uitgaat in een omgeving met luide muziek, en voor motorrijders. Maar ook gehoorbescherming op maat voor het slapen, zwemmen of reizen behoort tot de mogelijkheden. Lapperre heeft de expertise in huis om u de beste gehoorbescherming aan te bieden voor elk doeleinde. Voor de prijs van gehoorbescherming op maat hoeft u het alvast niet te laten. 

Soorten gehoorbescherming

Er zijn twee types gehoorbescherming te onderscheiden. Enerzijds bestaan er oordoppen, die in het oor geplaatst worden en de gehoorgang afsluiten. Het tweede type gehoorbeschermers wordt niet in maar over het oor geplaatst: het zijn oorbeschermers die de oorschelp bedekken en het oor afdekken als een hoofdtelefoon. Welk type hoorbescherming het meest geschikt is, hangt af van de situatie én van uw eigen voorkeur. Voor advies op maat kunt u terecht in een van de Lapperre hoorcentra.