Gehoorschade

Gehoorschade

Gehoorschade komt voor wanneer haarcellen in het slakkenhuis kapot gaan. Eens deze kapot gaan kunnen deze zich nooit meer herstellen. Als u uw gehoor vaak blootstelt of blootgesteld heeft aan schadelijke geluiden, dan kan dit permanente gehoorschade opleveren. Soms hebt u enkel last van oorsuizingen of tuitende oren die het gehoor tijdelijk verminderen. De tijdelijke aard van deze symptomen wil echter niet zeggen dat er geen permanente gehoorschade geleden is.

Hoort u minder goed en denkt u gehoorschade te hebben opgelopen? Dan is het aangewezen dat u uw gehoorschade test. Op die manier kunt u immers meteen geholpen worden om de hoorschade onder controle te houden. Kom dus gerust eens langs bij Lapperre. Wij testen uw gehoor, gratis en vrijblijvend. Of doe een gratis online hoortest.

Oorzaken van gehoorschade

De oorzaken van gehoorschade zijn vooral te luide decibels die gedurende te lange tijd het oor binnengedrongen zijn. Wat geldt voor luide decibels: gehoorschade is groter als de decibels hoger worden. Daarbij is het zo dat bijvoorbeeld 103dB véél luider is dan 95dB. Oorschade kan ook het gevolg zijn van een kort en krachtig lawaai.

Symptomen van gehoorschade

Veel mensen vragen zich af hoe ze kunnen weten of ze gehoorbeschadiging hebben opgelopen. Enkele signalen van gehoorschade kunnen zijn: moeite hebben met telefoneren, het moeilijk vinden om een gesprek te voeren in een lawaaierige omgeving, voortdurend pieptonen waarnemen, oorsuizingen en hoge tonen niet meer kunnen horen.

Met de online gehoortest van Lapperre test je gratis en in een paar minuten tijd of je last hebt van de symptomen van gehoorschade.

Gevolgen gehoorschade

De gevolgen van hoorschade zijn niet min. Wanneer u gehoorschade heeft, wordt het steeds moeilijker om gesprekken te voeren in rumoerige ruimtes en zult u bepaalde tonen niet meer kunnen horen. Gehoorschade kan leiden tot verschillende soorten gehoorverlies, tinnitus of zelfs doofheid. Denk dus zeker na over de gepaste gehoorbescherming of kom langs bij Lapperre. Wij bieden u hulp op maat en hebben de beste hoortoestellen en hoorapparaten in huis.

Start de online hoortest