Gehoorverlies

Start de online hoortest


Plots gehoorverlies opsporen

Als u vermoedt dat u te kampen heeft met een verminderd gehoor, of zelfs sluimerend of plotseling gehoorverlies, dan kunt u dit laten controleren door middel van een gehoortest. Onze audiologen zullen deze test vrijblijvend afnemen en de resultaten met u bespreken. Zo weet u hoe ernstig uw gehoorverlies is. Er zijn immers verschillende niveaus van gehoorverlies en elk niveau vraagt om een andere aanpak.

gehoorverlies

Perceptief gehoorverlies herkennen

Er bestaan verschillende soorten gehoorverlies. Zo kan een slecht gehoor bijvoorbeeld te wijten zijn aan perceptief gehoorverlies waarbij de zenuwvezels in het binnenoor beschadigd zijn. Wat kan dit type gehoorverlies van hoge of lage tonen veroorzaken? Ouderdom, een bepaalde ziekte of erfelijke factoren kunnen dit veroorzaken. Maar ook lawaaibeschadiging is een belangrijke factor. Dit type gehoorverlies kan helaas niet verholpen worden met medicijnen of een operatie. Wel kan een goed hoortoestel uw gehoor ten goede komen.

Conductief gehoorverlies

Conductief gehoorverlies of geleidingsverlies kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een ontsteking van het middenoor, een gaatje in het trommelvlies of een misvorming van het buitenoor. Hierdoor ontstaat er meestal een matig gehoorverlies. In de meeste gevallen is conductief gehoorverlies behandelbaar, maar in sommige gevallen is het hoorverlies permanent. Ook hier kan een hoortoestel uitkomst bieden.

Achteruitgang gehoor, vooruitgang met Lapperre

Kom zeker eens langs in een van onze hoorcentra voor advies op maat! Onze audiologen kunnen hoortesten afnemen en de hoorapparaten overlopen die het meest geschikt zijn voor uw situatie.