Gevoelige oren

Start de online hoortest


Overgevoeligheid geluid

Het geluid van een vrachtwagen die optrekt, een grasmaaier in volle actie of een groepje joelende kinderen… Ervaart u bepaalde geluiden als hinderlijk of kunt u ze zelfs helemaal niet verdragen? Dan hebt u waarschijnlijk te kampen met overgevoeligheid voor geluid. Sommige mensen met een overgevoelig gehoor kunnen bepaalde geluiden zelfs als pijnlijk ervaren. Dit fenomeen van gevoelige oren is niet te onderschatten. Het kan een grote impact hebben op uw dagelijkse leven.

overgevoeligheid voor geluid

Gevoeligheid voor geluiden verzachten

Bent u overgevoelig voor geluid? Laat uw oren dan regelmatig onderzoeken zodat verdere schade nauw opgevolgd kan worden. Daarnaast is het ook aangewezen om uw oren niet te veel te belasten en is gehoorbescherming van groot belang voor uw oren. Zorg ervoor dat u zich steeds kunt terugtrekken in een stille ruimte waar u hinderlijk omgevingslawaai kunt buitensluiten. Met speciaal ontworpen oordoppen kunt u bovendien op elk moment hinderlijke geluiden dempen en afzwakken. Wel is het aangewezen om steeds voor een zachte vorm van omgevingsgeluid te zorgen. Op die manier wordt het contrast tussen het stoorgeluid en het omgevingsgeluid beperkt.

Hebt u soms last van piepende oren, kom dan zeker eens langs in een hoorcentum van Lapperre voor advies op maat.

Oorzaken van gevoelig gehoor

Overgevoeligheid voor geluiden kan verschillende oorzaken hebben. Enkele daarvan zijn gehoorschade zoals lange tijd blootgesteld zijn aan lawaai op de werkvloer of te luide muziek. Maar ook operaties of bepaalde medicijnen kunnen een invloed hebben op het gehoor. Blijf niet zitten met uw gevoelig gehoor, maar kom eens langs bij Lapperre voor advies en tips op uw maat.