Gehoorschade voorkomen

Start de online hoortest


Gehoorschade voorkomen

Uw gehoor is goud waard. Het is erg belangrijk om gehoorschade te voorkomen. Een slecht gehoor heeft een grote invloed op uw sociale en alledaagse leven. Deelnemen aan gesprekken in een rumoerige omgeving wordt erg moeilijk en ook telefoneren is niet meer zo eenvoudig. Kortom: voorkom gehoorschade en blijf genieten van uw gehoor!

gehoorschade voorkomen aan de bron

Preventie gehoorschade: hoe?

Met een aantal eenvoudige maatregels kunt u gehoorbeschadiging voorkomen. Zet het volume van de tv of de radio niet te hoog. Hetzelfde geldt voor mp3-spelers en andere draagbare media-apparatuur. Als u zich toch in een te luide omgeving bevindt, dan moet u ervoor zorgen dat u zo ver mogelijk van de geluidsbron af gaat staan. Op luide feestjes en evenementen en tijdens het werken met bijvoorbeeld een kettingzaag of grasmaaier, is het sterk aangewezen om goede oordopjes te gebruiken. Deze kunnen volledig op maat gemaakt worden door Lapperre.

Gehoorbeschadiging voorkomen dankzij rust

Bent u aan een grote hoeveelheid lawaai blootgesteld? Gun uw oren dan minstens 24 uur rust. Op festivals is het aangeraden om geregeld een rustig plekje uit te zoeken. Ook zwangere vrouwen moeten oppassen. Het vruchtwater dempt de geluiden van buitenaf met amper 5 dB waardoor er al vóór de geboorte gehoorschade kan ontstaan. Hebt u toch gehoorschade en nood aan een hoorapparaat, laat u dan adviseren door een van onze experts in een Lapperre hoorcentrum.