Oorsuizen: behandelen en genezen

Wat te doen tegen oorsuizen?

Oorsuizen of tinnitus kunnen een grote impact hebben op uw leven. De belangrijkste oorzaak van oorsuizen is een blootstelling aan te hoge decibels. Daarnaast kunnen de oorsuizingen ook te wijten zijn aan gehoorverlies door ouderdom, stress, een trommelvliesontsteking en zo meer. Oorsuizen volledig genezen is jammer genoeg niet mogelijk, maar een behandeling tegen oorsuizen en ze zo verminderen behoort wel tot de mogelijkheden.

oorsuizen genezen of behandelen

Oorsuizen verminderen

Als u last heeft van oorsuizen, dan kunt u baat hebben bij zacht achtergrondgeluid. De oorsuizen worden immers erger wanneer alles stil is. Geluid kan dus een middel tegen oorsuizen zijn, maar dit geluid moet wel zacht en aangenaam zijn. U kunt dit type van omgevingsgeluid zelf produceren door bijvoorbeeld de radio op te zetten, maar ook een maskeertoestel kan soelaas bieden. Dit apparaat produceert een zachte ruis waardoor het contrast tussen het stoorgeluid en het omgevingsgeluid beperkt wordt. Dit is een veel gebruikte remedie tegen oorsuizingen.

Oorsuizen behandelen met een hoorapparaat

Sommige mensen met oorsuizingen hebben ook een aanzienlijk gehoorverlies. Het gebruik van een hoorapparaat kan uw levenskwaliteit dan ook flink verbeteren. Met de moderne hoortoestellen van Lapperre kunt u het gehoorverlies aanpakken. Omdat elk oor anders is, wordt elk hoortoestel individueel ingesteld en afgestemd. Onze erkende audiologen zullen steeds naar uw specifieke situatie kijken bij de keuze voor een hoortoestel. Ook voor meer advies omtrent een oorsuizingen behandeling of een remedie tegen oorsuizen, kan u bij hen terecht.