Slechthorend?

Start de online hoortest


Slechthorendheid

Een goed gehoor is van groot belang. Slechthorendheid maakt het vaak moeilijk om goed te functioneren in alledaagse situaties. Zo kan het voor slechthorenden lastiger zijn om vlot met mensen te praten, omdat het moeilijk is om achtergrondgeluiden weg te filteren. Slechthorendheid is het gevolg van gehoorverlies en kan verschillende oorzaken hebben. Wat vaak voorkomt is slechthorendheid bij ouderen, omdat het gehoor bij het ouder worden sowieso wat minder goed wordt. Maar slechthorendheid kan ook andere oorzaken hebben, zoals blootstelling aan lawaai of erfelijke factoren.

slechthorend

Hulpmiddelen voor slechthorenden

Hulpmiddelen voor doven en slechthorenden zijn tegenwoordig sterk verbeterd. Slechthorendheid heeft een grote invloed op het dagelijks leven omdat het communicatie een stuk moeilijker maakt. Gelukkig bestaan er heel wat hulpmiddelen voor slechthorenden. Bij Lapperre vindt u digitale hoortoestellen die gebruik maken van de allernieuwste technologieën. Een hoortapparaat voor wie bijna doof of slechthorend is, wordt steeds individueel ingesteld en afgestemd. Ieder oor is anders, en slechthorendheid verschilt van persoon tot persoon. Daarom wordt u bij Lapperre steeds persoonlijk begeleid met uw hoortoestel. Ook uw slechthorend kind kan bij ons terecht voor een oplossing!

Bent u slechthorend? Lapperre helpt u!

Ongeveer 10% van de 11 miljoen Belgische inwoners is slechthorend. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen mild gehoorverlies, matig gehoorverlies en ernstig of zeer ernstig gehoorverlies. Vaak wordt slechthorendheid niet, of niet op de juiste manier, behandeld. Hulpmiddelen voor slechthorendheid kunnen de levenskwaliteit nochtans sterk verbeteren. Met de moderne hoortoestellen van Lapperre biedt u slechthorendheid het hoofd. Uw gehoor testen kan gratis online, en advies op maat krijgt u in een van de Lapperre winkels.