Tinnitus behandeling

Tinnitus genezen

Tinnitus of oorsuizing is het waarnemen van geluiden zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Dit kan erg vervelend zijn en soms ook zwaar wegen op het dagelijkse leven. Tinnitus genezen, is voorlopig echter nog niet mogelijk. Toch bestaan er verschillende behandelingen om tinnitus te verminderen.

tinnitus genezen

Tinnitus: behandeling

Tinnitus behandelen kan aan de hand van bepaalde therapieën of hulpmiddelen. Zo is er bijvoorbeeld de Tinnitus Retraining Therapy waarbij de hersenen getraind worden om de oorsuizingen te negeren. Immers, hoe minder aandacht er besteed wordt aan tinnitus, hoe minder last men er van zal ondervinden. Een andere behandeling is geluidstherapie. Hierbij wordt geluid gebruikt om de aandacht af te leiden van de oorsuizingen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is een tinnitusmaskeerder. Dit is een apparaat dat een maskerend geluid produceert waardoor de focus niet meer op de tinnitus komt te liggen en de aandacht voor de tinnitus zal verminderen. Acupunctuur lost tinnitus vaak niet op. Voor de beste behandeling tegen tinnitus in België, moet u bij onze experts zijn.

Behandeling tinnitus door geluid

Mensen die aan extreme vormen van tinnitus lijden, zijn erg gebaat bij omgevingslawaai. Stilte maakt tinnitus immers alleen maar erger en moet in de mate van het mogelijke vermeden worden. ’s Avonds bij het slapengaan, kan een tinnitusmaskeerder uitkomst bieden.

Tinnitus aanpakken

Lapperre helpt u graag verder in uw zoektocht naar een behandeling voor tinnitus. Kom dus zeker eens langs in een van onze hoorcentra en wij helpen u graag verder.