Naar een beter gehoor

Als u vermoedt dat u een gehoorverlies hebt, vraagt u zich ongetwijfeld af wat u eraan kunt doen. Hieronder overlopen wij de verschillende stappen die u kan ondernemen om uw gehoor zo snel mogelijk te verbeteren:

Content-Image-3.1-twoards_better_hearing.jpg

1. Stap binnen in een Lapperre hoorcentrum voor een vrijblijvende hoortest. 

Eén van onze erkende audiologen zal enkele hoortests bij u afnemen. Daarna worden de testresultaten in detail uitgelegd.  De test toont de omvang van uw hoorspectrum en laat ook zien welke geluidssterktes en geluiden u nog moeiteloos kunt horen – en de zones waarin er zich problemen voordoen.

2. Bezoek aan een NKO-arts 

Als uit de hoortest blijkt dat u een gehoorverlies hebt, dan is de volgende stap voor u een bezoek aan uw neus-keel- en oorarts (NKO-arts). Deze zal u verder onderzoeken en een diagnose stellen. Vervolgens zal de NKO-arts u een voorschrift opmaken, zodat u in aanmerking kan komen voor een eventuele tussenkomst van uw ziekenfonds wanneer u hoortoestellen aankoopt.

3. Keuze van de hoortoestellen

Bij deze volgende stap kijken we samen met u welke hoortoestellen het best aansluiten bij uw persoonlijke behoeften. 
Beschrijf tijdens uw gesprek met de audioloog zo nauwkeurig mogelijk de omstandigheden waarin u moeite hebt met horen. Zo kan hij zich een juist beeld vormen van uw hooromgeving en uw dagelijkse leven: welk beroep oefent u uit? Spreekt u vaak met andere mensen, in het kader van vergaderingen of klantenbezoeken – zelfs in vreemde talen? Luistert u graag naar muziek? Bespeelt u een instrument? Gaat u vaak naar het theater of de bioscoop? Gaat u graag op reis?

4. Probeer de hoortoestellen vrijblijvend uit

De audioloog zal de hoortoestellen aanpassen en programmeren in functie van uw persoonlijk hoorprofiel. Vervolgens krijgt u informatie over het gebruik en onderhoud van het toestel. U mag de hoortoestellen dan meenemen naar huis en ze geheel vrijblijvend uitproberen.

5. Evaluatie en aankoop van de hoortoestellen

Na de proefperiode zal de audioloog uw ervaring met de hoortoestellen bespreken, en indien nodig, de hoortoestellen nog aanpassen mocht u niet tevreden zijn en de proefperiode verlengen.

Wanneer u besluit om de hoortoestellen aan te kopen, zal uw audioloog zorgen voor de administratieve opvolging.

6. Hoeveel kost een hoortoestel?

De kostprijs van een hoortoestel hangt af van zijn prestaties en niet van zijn formaat. 90% van de mensen heeft twee hoortoestellen. Afhankelijk van uw bijzondere behoeften en op basis van het advies van uw audioloog, beslist u hoe flexibel en regelbaar uw hoortoestel moet zijn.

7. Onze service en nazorg

Na de aankoop van de hoortoestellen kan u steeds bij ons terecht voor een aanpassing of advies. U geniet ook van een waarborg op onze hoortoestellen, en dit gedurende 5 jaar.