Vaak gehoorde mythes over hoortoestellen

Veel mensen vinden het moeilijk om te aanvaarden dat ze een hoortoestel nodig hebben, en halen daarvoor allerlei excuses aan. Vaak zijn deze excuses gebaseerd op de negatieve reacties die ze horen van mensen die bijvoorbeeld een analoog hoortoestel hebben. We hebben de vooroordelen voor u op een rijtje gezet en vertellen u hoe de vork nu echt in de steel zit.

Content-Image1.4-common_myths_about_hearing_aids.jpg

Mythe: “Hoortoestellen creëren nieuwe problemen zonder de oude op te lossen”

Waarheid: Het is niet omdat iemand niet met zijn hoortoestel overweg kan, dat iedereen er problemen mee heeft. Dankzij een digitaal hoortoestel met de meest recente technologie en het professioneel advies van een erkende audioloog zult u veel plezier beleven aan uw hoortoestel.

Mythe: “Hoortoestellen zijn veel te duur”

Waarheid: Er zijn hoortoestellen in alle prijscategorieën. De prijs is afhankelijk van de performantie die u nodig heeft en de mogelijkheden van het hoortoestel. Indien u bent aangesloten bij een ziekenfonds, neem dan contact op met hen. Zij kunnen u meer informatie geven over een eventuele tussenkomst bij de aankoop van een hoortoestel.

Mythe: “Een hoortoestel is moeilijk in gebruik”

Waarheid: Moderne digitale hoortoestellen zijn veel eenvoudiger in gebruik dan vroegere analoge modellen. De toestellen herkennen automatisch of u in een kamer bent of onderweg in de openlucht, en stemmen het volume hierop af. Analoge toestellen, waarbij u altijd één of ander knopje moest indrukken, behoren tot het verleden.

Mythe: “Als je een hoortoestel draagt, klinken achtergrondgeluiden veel te luid”

Waarheid: Oude, analoge toestellen versterkten inderdaad alle geluiden. Hierdoor klonken achtergrondgeluiden vaak onaangenaam luid. Moderne digitale toestellen versterken wat u wilt horen maar filteren achtergrondgeluiden tegelijkertijd weg.

Mythe: “Hoortoestellen fluiten in je oor”

Waarheid: Moderne digitale toestellen doven het fluiten net zo betrouwbaar uit als achtergrondgeluiden. Ze garanderen maximaal hoorcomfort in alle omstandigheden.

Mythe: “Ik heb geen hoortoestel nodig”

Waarheid: Veel mensen leiden zichzelf en hun naasten om de tuin uit misplaatste trots. Ze tasten hun levenskwaliteit aan en worden een last voor vrienden en familie omdat ze heel veel dingen niet meer goed verstaan. Vroeg ingrijpen is verstandig en beschermt de hersenen tegen schade op lange termijn. Raadpleeg een audioloog en doe een hoortest. U zult verbaasd staan over het verschil!

Mythe: “Met een hoortoestel zal ik er oud uitzien”

Waarheid: Gehoorverlies heeft niet altijd met leeftijd te maken. Almaar meer jonge mensen lijden aan gehoorverlies en dragen ook een hoortoestel. Moderne hoortoestellen zijn klein en erg discreet. Bovendien zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren zodat ze aangepast kunnen worden aan uw huids- en haarkleur.