Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Jagen

Zit u op een schietvereniging of jaagt u? Dan is het belangrijk uw gehoor te beschermen tegen het lawaai van geweerschoten.

Wat is gehoorbescherming bij het jagen?

Geweerschoten zorgen voor een korte piek in het geluidsniveau. Speciaal voor de jacht, schietsport of militaire oefeningen wer actieve gehoorbescherming ontwikkeld, waarmee het geluid continu wordt gemeten. De oordoppen dempen enkel de geluidspieken en de onschadelijke geluiden worden transparant of licht versterkt doorgegeven. 

Waarom en wanneer heeft u gehoorbescherming nodig?

Elke schot dat wordt afgevuurd, verhoogt het risico op permanente doofheid. We bevelen daarom gehoorbeschermers aan om het geluid van het geweer te verminderen en tegelijkertijd optimaal comfort te bieden. Zo kan u volledig veilig uw favoriete activiteit beoefenen. Het is daarnaast een uitstekende keuze voor andere aciviteiten met gevaarlijk harde geluiden.

Soorten gehoorbescherming bij het jagen

Om een optimaal comfort te garanderen tijdens het jagen, stelt Lapperre verschillende op maat gemaakte gehoorbeschermers voor.
Variphone MEP2G Shooting
Op maat gemaakt oordoppen: Variphone MEP2G Shooting
Doordat de oordoppen op maat gemaat worden, volgen ze perfect de vormen van uw oren. Ze bieden een goede bescherming bij impulsgeluiden en een passieve gehoorbeschermer met impactfilter. Daarnaast beschikken ze over een verwisselbare filtermodule.
CENS Proflex
Op maat gemaakte oordoppen: CENS Proflex
Deze oordoppen zijn ontworpen in een zacht siliconen materiaal, wat voor een optimaal draagcomfort zorgt. Elektronica en omhulsel kunnen apart worden vervangen. Beschikbaar voor verschillende schietsporten en in verschillende kleuren.

Advies en gehoorbescherming op uw maat

Bij Lapperre krijgt u van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de oordopjes uit te proberen. 

Maak direct een afspraak