Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Kinderen

Gaat u met kinderen naar een evenement met veel lawaai, dan is het belangrijk om hun jonge oren te beschermen.

Wat is gehoorbescherming voor kinderen?

Gehoorbeschermers voor kinderen beschermen de oren van uw kind tegen lawaai en voorkomen zo gehoorschade. Er bestaan twee types oorbescherming voor kinderen:
  • Oordopjes die u in het oor van uw kind kan steken om het af te sluiten
  • Oorkappen die de oren van uw kind bedekken als een hoofdtelefoon

Waarom en wanneer heeft uw kind gehoorbescherming nodig?

1 op de 8 kinderen loopt blijvende gehoorschade op. Het gehoor van uw oogappel is dan ook extra gevoelig. Veel gevoeliger dan dat van een volwassene. Sportwedstrijden, festivals, vuurwerk: het lawaai dat ze produceren, is té luid voor de oren van een kind. En enorm schadelijk.
Uw kind op de schouders zetten tijdens een festival om beter te zien is daarom niet zo'n goed idee: zo zet je hem/haar namelijk recht in de geluidsgolven die voor u deels opgevangen worden door de mensen voor u.Bij oudere kinderen zijn smartphones en tablets de grote boosdoeners: kinderen zetten het geluid in hun oortjes of hoofdtelefoon vaak té hard.

Soorten gehoorbescherming voor kinderen

Het is vaak niet zo eenvoudig om de juiste gehoorbescherming te vinden voor jonge kinderen, omdat hun oren nog in volle ontwikkeling zijn. Lapperre heeft een uitgebreid aanbod oordopjes om het gehoor van uw oogappel optimaal te beschermen.

Alpine Muffy
De Alpine Muffy beschermt het gehoor van kinderen vanaf 2 jaar tijdens feesten, optochten, vuurwerk, concerten, auto- en motorraces. Dankzij de oorkap leert en leest je kind ook geconcentreerder. De Alpine Muffy is comfortabel om te dragen, groeit mee met het kind en is makkelijk schoon te maken.

Alpine Muffy Baby
Deze oorkappen zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s van 3 tot 36 maanden. Dankzij de elastische hoofdband blijven de oorkappen goed op hun plaats zitten, zonder te veel druk te geven op het hoofdje.

Wat gebeurt er als u het gehoor van uw kind niet beschermt?

We zeiden het al: uw kleine spring-in-’t-veld loopt dan gehoorschade op. En het verraderlijke daarvan is dat u het niet meteen merkt. Pas wanneer uw kind ouder wordt, worden de gevolgen duidelijk: slaap- en concentratieproblemen, stress, verhoogde bloeddruk en zelfs verminderde taalontwikkeling.
Onderzoek van de Universiteit Antwerpen bracht ook aan het licht dat drie vierde van de kinderen weleens last heeft van tijdelijk gepiep in de oren of tinnitus. En bij 1 op de 5 is die tinnitus blijvend. Confronterend, toch?

Advies en gehoorbescherming op maat van uw kind

Bij Lapperre krijgt u van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de oordopjes uit te proberen. 

Maak direct een afspraak