Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Motorrijden

Tijdens het rijden met de motor kan het geluidsniveau van de ruis serieus oplopen. Met oordoppen wordt het schadelijke ruis weg gefilterd, zodat u verkeer en navigatie beter hoort.

Wat is gehoorbescherming voor het motorrijden?

Bij 120 km per uur heeft het geruis van de wind onder een helm vaak een sterkte van 95 dB. Lapperre heeft daarom een ruim assortiment gehoorbescherming voor op de motor of in de cabrio.

Waarom en wanneer heb je gehoorbescherming nodig?

Windruis is één van de grootste veroorzakers van gehoorschade onder motor-, scooter-, fiets- en andere helm gebruikers. Windruis is het geluid dat ontstaat zodra iemand met of zonder helm zich met grote snelheid verplaatst. Wanneer de wind langs de oren raast, vangt het trilhaartje dit geluid op en zorgt het voor overbelasting. De kans bestaat dat deze haartjes afsterven en niet meer teruggroeien, wat voor gehoorschade zorgt. 

Soorten gehoorbescherming bij het motorrijden

Om de oren te beschermen tegen het windgeruis, heeft Lapperre verschillende oordoppen ter beschikking. U kan hierbij kiezen uit universele oordoppen of voor gehoorbescherming op maat.
MotoSafe Pro
Universele oordoppen: MotoSafe Pro
De MotoSafe Pro bestaat uit een complete set MotoSafe Tour en MotoSafe Race oordoppen. Hiermee kan u zelf de juiste demping kiezen voor verschillend gebruik (racen of toeren). De oordoppen zijn herbruikbaar en makkelijk te reinigen.

Advies en gehoorbescherming op uw maat

Bij Lapperre krijgt u van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de oordopjes uit te proberen. 

Maak direct een afspraak