Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Muziek

Harde muziek in discotheken, op festivals en feesten is een belangrijke veroorzaker van gehoorbeschadiging. Veilig genieten van muziek kan met oordopjes met een muziekfilter. 

Wat is gehoorbescherming tegen muziek?

Gehoorbescherming bij muziek zorgt ervoor dat u zonder risico’s op gehoorbeschadiging kunt genieten van muziek en uitgaan. Lapperre heeft speciale oordopjes met filters die ervoor zorgen dat de muziekbeleving optimaal blijft.

Waarom en wanneer heeft u gehoorbescherming nodig?

Of u nu bezoeker of muzikant bent: op fuiven, concerten en optredens staat de muziek vaak veel te luid. Als muzikant brengt u ook nog eens veel tijd door in lawaaierige repetitielokalen en concertzalen. Uw lichaam slaat alarm, maar u hoort het pas in de stilte van uw wagen of huis: het gepiep of gesuis in uw oren.
Met aangepaste gehoorbescherming in de vorm van oordopjes voor muziek roept u dat gepiep voorgoed een halt toe en voorkomt u onherstelbare gehoorschade. Gehoorbescherming tegen muziek schermt uw oren af van de hoge, schadelijke frequenties en te hoge geluidsniveaus. Toch blijft u volop van de muziek genieten én kan u met vrienden praten zonder dat ze hoeven te roepen.

Soorten gehoorbescherming voor muzikanten en muziekliefhebbers

Op festivals, concerten en optredens staat de muziek vaak veel te luid. Zonder goede gehoorbescherming zijn deze hoge volumes bijna een garantie op langdurige gehoorbeschadiging.  Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van het belang van goede gehoorbescherming bij muziek.

Universele oordopjes: Music (€19,95)
Deze universele oordopjes zijn verkrijgbaar in drie standaardmaten en hebben een groene filter. Je kan ze gebruiken bij het uitgaan, tijdens een concert of festival of zelfs tijdens een bioscoop-bezoek. Je kan ze makkelijk bestellen op onze webshop
Op maat gemaakte oordopjes: Music Pro (€149)
Op maat gemaakte oordopjes, die een perfecte pasvorm hebben en een optimale gehoorbescherming bieden. Verkrijgbaar in twee soorten materialen.

Wat gebeurt er als u uw gehoor niet beschermt?

Bono en The Edge van U2, Chris Martin van Coldplay en Eric Clapton. En dichter bij huis Stijn Meuris, Bart Peeters en Alex Callier van Hooverphonic. Het zijn maar enkele muzikanten die problemen hebben met hun gehoor. Niet te verwonderen, want maar liefst 3 op de 4 muzikanten loopt blijvende gehoorschade door muziek op, omdat ze tijdens optredens en repetities vaak over de grens gaan van wat hun oren aankunnen. Meestal krijgen ze last van een blijvende piep of ruis: tinnitus.
 
Ook als festivalganger of concertbezoeker komt u na een optreden of fuif vaak thuis met een vervelende piep in uw oren.

De oorzaak hoef je niet ver te zoeken: de muziek staat te hard, en u moet in elkaars oren schreeuwen om boven de muziek uit te komen en uzelf verstaanbaar te maken. Gebeurt dat regelmatig? Dan loopt ook u risico op die blijvende piep en gehoorschade. Daar stopt het niet. Wanneer u die signalen negeert, begint u vroeg of laat ook minder goed te horen. Of beginnen gewone geluiden hard te klinken en pijn te doen aan de oren. In het eerste geval heeft u te maken met gehoorverlies, in het tweede geval met overgevoelige oren.

Advies en gehoorbescherming op uw maat

Bij Lapperre krijgt u van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de oordopjes uit te proberen. 

Maak direct een afspraak