Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Vliegen

Heeft u last van een vervelende druk of pijn in de oren tijdens het opstijgen en landen van het vliegtuig? Ontdek hoe u uw gehoor kunt beschermen.

Wat is gehoorbescherming bij het vliegtuig?

Opzien tegen het reizen met het vliegtuig omdat u pijn aan uw oren krijgt bij het opstijgen en dalen? Dat komt door het drukverschil. Door gebruik te maken van oordopjes reguleert u de drukverschillen op uw oor.

Waarom en wanneer heeft u gehoorbescherming nodig?

Als een vliegtuig gaat landen, stijgt de druk in de cabine. Daardoor komt er ook druk te staan op het trommelvlies en wordt deze licht ingedrukt. Door de toenemende druk van buiten krijgt u het onaangename gevoel dat uw oren 'dicht zitten'. Doorgaans bent dit gevoel snel kwijt door te slikken, maar soms lukt dat echter niet zo snel. Er ontstaat pijn en het gehoor wordt gedempt. Om dat gevoel te vermijden kan u gebruik maken van oordopjes.

Soorten gehoorbescherming bij het vliegen

Om uw gehoor te beschermen tijdens het reizen, stelt Lapperre twee soorten dopjes voor:Universele dopjes: InFlight (€19,95)
Deze universele oordopjes zijn verkrijgbaar in drie standaardmaten en hebben een witte filter. Je kan ze makkelijk bestellen op onze webshop
Op maat gemaakte dopjes: InFlight Pro (€149)
Op maat gemaakte oordopjes met een blauwe filter, die zorgen voor een perfecte pasvorm en optimale gehoorbescherming tijdens het vliegen

Advies en gehoorbescherming op uw maat

Bij Lapperre krijgt u van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de oordopjes uit te proberen. 

Maak direct een afspraak