Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Zwemmen

Heeft u last van oorpijn, oorontstekingen of gehoorverlies na het douchen, zwemmen of watersporten? Kom alles te weten over gehoorbescherming voor bij het zwemmen.

Wat is gehoorbescherming voor bij het zwemmen?

Oordoppen voor bij het zwemmen sluiten de gehoorgang hermetisch af, waardoor vocht niet naar binnen kan. Zo kunt u naar hartenlust deelnemen aan watersport en onder water zwemmen zonder dat u bang hoeft te zijn voor oorproblemen.

Waarom en wanneer heeft u gehoorbescherming nodig?

Bent u als zwemmer of watersporter gevoelig voor oorontstekingen of oorpijn? Hoort u tijdens en na het zwemmen, watersporten of douchen vaak minder goed? Dan doet u er goed aan om uw oren te beschermen met speciale oordoppen voor bij het zwemmen. Zulke zwemdoppen:
  • Houden water, chloor en ongewenste bacteriën uit het oor
  • Beschermen tegen harde geluiden zoals gegil en loeiende wind
  • Laten toe om nog met andere mensen te praten

Soorten gehoorbescherming voor zwemmers en watersporters

Lapperre heeft een ruim assortiment oordoppen voor tijdens het zwemmen en watersporten. U kan kiezen uit universele zwemmersoordoppen of voor zwemdoppen op maat.

Universele oordopjes: Swim (€19,95)
Deze universele oordopjes, met onze speciale azuurblauwe filter, zijn verkrijgbaar in drie standaardmaten. Je kan ze makkelijk bestellen op onze webshop

Op maat gemaakte dopjes: Swim Pro (€89)
Deze op maat gemaakte siliconen oordopjes hebben een perfecte pasvorm om je gehoorgang goed af te sluiten, zodat water niet kan binnendringen, maar omgevingsgeluid wel hoorbaar blijft.
Ear band-it
Ear Band-it (€32)
Deze hoofdband kan zowel afzonderlijk als in combinatie met Swim Protect-oordopjes gebruikt worden. De hoofdband zorgt ervoor dat oordopjes zeker op hun plek blijven zitten. Beschikbaar in 3 verschillende maten.

Wat gebeurt er als u uw oren niet beschermt tegen het water?

Na het zwemmen zijn uw oren warm en vochtig. De ideale omgeving voor bacteriën om er zich te nestelen. Resultaat: oorpijn en een oorontsteking of zwemmersoor. Bent u fan van watersport? De wind, de kou en het water kunnen u met een surfersoor opzadelen: uw oor zal zichzelf beschermen door te vernauwen. Het resultaat daarvan: ook oorpijn en oorontstekingen, en zelfs gehoorverlies. En vergis u niet: ook het geroep en gegil in drukke zwembaden kunnen uw gehoor blijvend beschadigen.

Advies en gehoorbescherming op uw maat

Bij Lapperre krijgt u van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de oordopjes uit te proberen. 

Maak direct een afspraak