Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888
10 Overeenkomstige resultaten
Gehoorverlies
Onze oren en ogen zijn onze belangrijkste zintuigen. Gehoorverlies heeft dus een flinke impact. De oorzaken van gehoorverlies zijn heel uiteenlopend: vaak ligt ouderdom aan de basis, maar ook geluidstrauma's, infecties of erfelijke factoren kunnen een rol spelen. Soms duikt gehoorverlies heel plots op, maar meestal gaat het sluipend en merkt u het pas laat op. Gelukkig is een hoortoestel heel vaak de oplossing. Hier komt u te weten hoe dat precies zit.
Wat is gehoorverlies?
Uw gehoor is ontzettend belangrijk. Het helpt u communiceren, waarschuwt u voor gevaren en laat u genieten van alle mooie geluiden in het leven. Als uw gehoor erop achteruit gaat, is dat onvermijdelijk een nadeel. Maar wat gebeurt er precies met uw oren bij gehoorverlies? Hoe krijgt u het eigenlijk?
WHD2020
Een hoorcentum  in de buurt zoekenTerug naarwww.lapperre.be
Plots gehoorverlies
Het ene moment klinkt de wereld nog normaal, het volgende lijkt het alsof alles in watten is ingepakt – plots gehoorverlies (ook wel plotse doofheid genoemd) overvalt u meestal zonder waarschuwing vooraf. Daarom is de behoefte aan informatie over oorzaken, symptomen, diagnose en behandeling zo groot. Hier vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen.
Voorkomen & behandelen
Wanneer iemand gehoorschade heeft opgelopen, zijn de haarcellen in het binnenoor beschadigd. Dit gebeurt vaak door blootstelling aan een hard of langdurig geluid. Haarcellen kunnen zich meestal niet meer herstellen zodra ze eenmaal beschadigd zijn. Het is dus belangrijk om voorzichtig om te gaan met uw gehoor.
|< < 1   2  3  4  5  6  7  8  >|