NL FR

SilentCloud™ APP
Beheer uw Tinnitus vanuit huis

SilentCloud biedt niet alleen een bibliotheek aan geluiden -- in plaats daarvan maakt het gebruik van bewezen hulpmiddelen en benaderingen om u uw tinnitus te helpen begrijpen en om ermee om te leren gaan. De app brengt aanbevolen cognitieve gedragstherapie bij u thuis, indien nodig in combinatie met geluidstherapie

Hoe kan SilentCloud helpen de last van tinnitus te verminderen?

Veel volwassenen hebben last van tinnitus. Hoewel er geen genezing bestaat, kunnen de symptomen en lasten worden verminderd door ermee te leren omgaan. Veel tinnitus-patiënten zijn zich er niet van bewust dat ze kunnen leren omgaan met hun tinnitus. De SilentCloud-app, gecombineerd met de expertise van onze audiciens en in samenwerking met de NKO-arts, heeft als doel een oplossing te bieden om tinnitus-patiënten te helpen.

Over Tinnitus

Er is sprake van tinnitus wanneer u een rinkelend geluid of andere geluiden in een of beide oren of in uw hoofd hoort. Het is geen aandoening, maar eerder een symptoom dat door vele oorzaken kan ontstaan. Iedereen ervaart tinnitus op een andere manier. Sommigen ervaren suizen in de oren, anderen weer een gezoem, gefluit of zelfs gesis, gebrul, getjirp als van een insect, gekwetter of gegil.

U hoort geluid wanneer geluidsgolven (luchtverplaatsing) uw gehoorgang binnenkomen. Deze golven laten uw trommelvlies trillen, wat vervolgens drie kleine botjes in beweging brengt die de cochlea raken. De cochlea, ook wel het slakkenhuis genoemd, is gevuld met vloeistof en kleine bundeltjes haarcellen. Zodra de vloeistof in beweging wordt gebracht, trillen de haartjes, waardoor er neurotransmitters vrijkomen. Deze stoffen creëren een elektrisch signaal in de gehoorzenuwcellen dat vervolgens naar de hersenen gaat. De hersenen zetten het signaal ten slotte om in informatie.* Klik hier om meer te leren over hoe u hoort.

Volgens de American Tinnitus Association zijn er ongeveer 200 verschillende gezondheidsaandoeningen die tot tinnitus kunnen leiden.

Klinisch gevalideerde tinnitus protocollen maken gebruik van advies en geluidstherapie om de manier waarop de hersenen tinnitus interpreteren opnieuw te trainen. Geluidstherapie gebaseerd op de specifieke tinnitus van de persoon in combinatie met een groter begrip van tinnitus en cognitieve gedragstherapie zijn effectieve manieren om de last van tinnitus te verminderen.Alle therapieën in SilentCloud zijn gebaseerd op de huidige klinische aanbevelingen die bewezen hebben de last van tinnitus tegen te gaan. Raadpleeg onze wetenschappelijke bibliotheek voor meer informatie.

Inschatten, luisteren en beheren

Voorlichting

Inzicht in tinnitus en hoe het probleem kan worden aangepakt is een belangrijke eerste stap in het vinden van verlichting van tinnitus. In deze module wordt ingegaan op de triggers van tinnitus, de effecten ervan en hoe u de last kunt verminderen.

Online cognitieve gedragstherapie (iCGT)

ICGT kan u helpen om de impact die tinnitus op uw leven heeft te veranderen door te accepteren dat het niet schadelijk is.

Neuromodulatie & geluidstherapie

Akoestische CR-neuromodulatie is een gepatenteerde geluidstherapie die gebruik maakt van een reeks geluiden, die op u is afgestemd, om u te helpen uw perceptie van tinnitus te wijzigen.

Professionele ondersteuning

Naast de educatie en therapieën in de app, heeft u een speciale audicien tot uw beschikking voor persoonlijke gesprekken en voortgangscontrole.

Over SilentCloud

Aureliym GmbH is de wettelijke fabrikant van de SilentCloud-app, die samen met Sonova AG werd ontwikkeld. Aureliym GmbH is een Duits bedrijf met uitgebreide kennis op het gebied van het omgaan met tinnitus en heeft de gepatenteerde akoestische CR®-neuromodulatietherapie ontwikkeld, die onderdeel is van SilentCloud. Sonova en haar lokale merk Lapperre distribueren de app en bieden professionele ondersteuning voor de app-gebruikers.