Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Of je nu muzikant, motorrijder, fabrieksarbeider, of gewoon iemand bent die rustig wil slapen in een lawaaierige omgeving, op maat gemaakte oordoppen bieden een maatwerkoplossing die past bij jouw unieke behoeften.

Soorten oordoppen op maat

Waarom heb ik oordoppen op maat nodig?

Oordoppen op maat zijn een hulpmiddel voor wie optimale gehoorbescherming en comfort wil ervaren in verschillende situaties.

Allereerst bieden oordoppen op maat een perfecte pasvorm. Ze worden speciaal gemaakt op basis van een afdruk van jouw eigen oren, waardoor ze perfect in je oren passen. Dit resulteert in een uitzonderlijke geluidsisolatie en ultiem draagcomfort, zelfs tijdens langdurig gebruik.
Bovendien zijn op maat gemaakte oordoppen zeer effectief in het verminderen van omgevingsgeluiden, of je nu werkt in een lawaaierige omgeving, geniet van een concert, of gewoon rustig wilt slapen in een lawaaierige buurt. De op maat gemaakte oordoppen worden aangepast naar jouw gebruiksdoeleinden.

Oordoppen op maat zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen, wat betekent dat ze lang meegaan en een uitstekende investering vormen. Het laten maken van op maat gemaakte oordoppen is niet alleen een investering in je gehoor, maar ook in je algehele welzijn.

Voordelen oordoppen op maat

Op maat gemaakte oordoppen bieden tal van voordelen ten opzichte van standaard oordoppen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 • Perfecte pasvorm: Het belangrijkste voordeel van op maat gemaakte oordoppen is de nauwkeurige pasvorm. Ze worden speciaal gemaakt op basis van een afdruk van je eigen oren, waardoor ze perfect in je gehoorgang passen. Dit zorgt voor een goede geluidsisolatie

 • Langdurig comfort: Dankzij de perfecte pasvorm zitten op maat gemaakte oordoppen comfortabel, zelfs bij langdurig gebruik. Dit maakt ze ideaal voor situaties waarin je gehoorbescherming gedurende lange periodes nodig hebt, zoals op lawaaierige werkplekken of tijdens lange evenementen.

 • Specifieke toepassingen: Op maat gemaakte oordoppen kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften, zoals zwemoordoppen die beschermen tegen water en infecties, oordoppen op maat voor muziek die zorgen voor een gebalanceerde luisterervaring, of oordoppen die harde knallen dempen tijdens schietsporten.

 • Duurzaamheid: De oordoppen op maat worden gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor deze duurzamer zijn dan universele oordoppen. Ze gaan langer mee en zijn een kosteneffectieve keuze op de lange termijn.

 • Hygiëne: Op maat gemaakte oordoppen zijn over het algemeen gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan standaard oordoppen, wat de hygiëne bevordert.

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Maak een afspraak in het dichtstbijzijnde Lapperre hoorcentrum
 2. Kies bij je afspraak voor 'gehoorbescherming op maat'
 3. De audicien maakt een siliconen afdruk van jouw oor
 4. De siliconen afdruk wordt gecheckt en opgestuurd naar het labo
 5. Na 2-3 weken kan je jouw oordoppen op maat ophalen in jouw hoorcentrum
 6. Je past jouw oordoppen op maat in het hoorcentrum

Prijzen oordoppen op maat

De oordoppen op maat zitten in een prijsklasse variërend tussen €89 en €149.

In deze prijs zit inbegrepen:

 • Afdruk maken van de gehoorgang
 • ​Bestelling versturen naar en van het labo 
 • Productie van de op maat gemaakte oordoppen
 • Controle van de juiste pasvorm via een lektest (niet van toepassing op oordoppen zonder filter)
 • Instructies over de correcte plaatsing en het onderhoud
 • 3 maand pasvormgarantie
 • 1 maand lang de mogelijkheid om de demping van de filter te wisselen
 • 2 jaar garantie op productiefouten
 • Jaarlijkse controle van de pasvorm via een lektest

Hoe lang moet ik wachten op oordoppen op maat?

Nadat je een afdruk hebt laten maken duurt het gemiddeld 2 tot 3 weken voor je jouw oordoppen op maat kan ophalen bij het dichtstbijzijnde Lapperre hoorcentrum.
Daar checken ze de correcte fitting van je op maat gemaakte oordoppen en leggen de audicien of audioloog je uit hoe de oordoppen best worden onderhouden.

Heb ik garantie op mijn op maat gemaakte oordoppen?

Voor alle op maat gemaakte oordoppen geldt er een pasvormgarantie van 3 maanden. Daarnaast kan je binnen 1 maand na aankoop de filter wisselen, om de correcte dempingswaarde van jouw oordoppen op maat te garanderen. 

Zijn mijn oordoppen op maat terugbetaalbaar?

Zit je bij een van de volgende ziekenfondsen dan zijn de oordoppen op maat van Lapperre deels terugbetaalbaar of ontvang je een korting.
Ontdek ze hier:
 

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds  (VNZ)

Bij het VNZ krijg je als lid 50% korting van uw oordoppen op maat of otoplastieken terugbetaald. (max. € 50 per kalenderjaar en per persoon). Dit bij een erkende audicien of audioloog. Meer info en voorwaarden vind je op de site van het VNZ.
 

Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen NZVL

Bij het NZVL heb je recht op een tussenkomst tot €30 per persoon en per kalenderjaar voor oordoppen op maat bij een erkende audicien. Ga naar naar de site van NZVL voor meer info en voorwaarden.
 

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Bent u Helan klant? Dan ontvangt u 15% korting op oordoppen op maat bij Lapperre. Meer info en voorwaarden vind je hier.
 

Liberale Mutualiteit

De LM voorziet een tussenkomst tot €25 per jaar per persoon bij een erkende audicien of audioloog. Wil je meer weten over de voorwaarden?  Bekijk ze op de site van de Liberale Mutualiteit.

Advies en gehoorbescherming op uw maat

Bij Lapperre krijgt u van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de oordopjes uit te proberen. 

Maak direct een afspraak