Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Net zoals geen twee mensen hetzelfde zijn, is ook elk gehoorverlies uniek. Daarom bestaat hét ultieme hoortoestel dat voor iedereen geschikt is niet. Gelukkig kan de audioloog voor u het hoortoestel vinden dat perfect is afgestemd én afgesteld op uw behoeften en gehoorverlies.

Waar naartoe bij gehoorverlies?

Heeft u het gevoel dat u slechter begint te horen? Dan heeft u mogelijks last van gehoorverlies. Om een eerste inzicht te krijgen in uw gehoor, is de gratis online hoortest een goed idee. U kan ook altijd terecht bij onze audiologen voor een vrijblijvende gehoortest. In een mum van tijd krijgt u een inschatting van hoe goed uw gehoor werkt. Is er sprake van gehoorverlies, dan raden we u aan om langs te gaan bij een NKO-arts.
De NKO-arts doet de nodige hoortesten en bepaalt de oorzaak van uw gehoorverlies. U heeft een NKO-voorschrift nodig om in aanmerking te komen voor terugbetaling van het ziekenfonds. Met het voorschrift van de NKO-arts gaat u vervolgens opnieuw langs bij de audioloog om samen een oplossing op maat te vinden.

 

Lapperre lenteactie! Tijdelijk tot € 600 korting*

Geniet nu van deze tijdelijke promotie bij aankoop van nieuwe hoortoestellen. Maak een afspraak bij onze ervaren audiciens in een Lapperre-hoorcentrum voor 31 mei 2024.

Maak een afspraak

* Deze korting geldt voor de Lapperre hooroplossingen uit de categorieën City, City+, World en World+, indien de afspraak gemaakt wordt tussen 25/03/2024 en 31/5/2024. De korting bedraagt 10% PER hoortoestel. Niet cumuleerbaar met andere acties of promoties van Lapperre.

Welk hoorapparaat moet ik kopen?

De aankoop van een hoorapparaat is een grote stap. Het is daarom belangrijk om goed na te denken welk type hoortoestel het beste bij u past. Houd bij het kiezen van een geschikt toestel daarom rekening met volgende factoren.

Uw levensituatie
Uw persoonlijke levens- en werksituatie spelen een belanrgijke rol bij het kiezen van het geschikte hoorapparaat. Heeft u een druk sociaal leven of spendeert u veel tijd thuis? Moet u veel bellen? En zit u vaak in de wagen? Afhankelijk van uw levensstijl heeft u een ander hoortoestel nodig.

Uw gehoorverlies
Niet iedere hoorapparaat is geschikt voor ieder gehoorverlies. Het is daarom belangrijk om samen met de audioloog na te gaan welk apparaat geschikt is voor uw specifiek gehoorverlies.

De verwachte functionaliteiten
De technische functionaliteiten spelen een zeer grote rol bij het kiezen van het geschikte hoorapparaat. Geeft u de voorkeur aan een model met klassieke batterijen of gaat u voor een herlaadbaar alternatief? En gaat u voor achter-het-oor hoortoestellen of hoortoestellen in het oor

Uw budget
Het verschil tussen goedkopere en premium hoortoestellen zit meestal in extra functionaliteiten. Zo verbinden iets duurdere modellen bijvoorbeeld draadloos met uw smartphone of TV. Het is echter belangrijk om op te merken dat het duurste hoortoestel daarom niet het beste bij u past.

Hoe wordt het hoortoestel het best afgesteld?

Om optimaal te functioneren in om het even welke luistersituatie, moet het hoortoestel perfect worden afgesteld (of 'aangepast'). Daarvoor kan u rekenen op de expertise van onze audiciens. Die stelt op basis van uw gehoorcurve het toestel zo juist mogelijk af. Vervolgens test u het uit en gaat opnieuw langs bij de audicien om het verder te laten afstellen.
De hoortoestellen bijregelen in verschillende fases is nodig om de hersenen opnieuw te laten wennen aan goed horen. Die gewenning gaat niet zo snel als bij een bril en vraagt wat geduld. Toch is het de moeite waard: een hoortoestel dat perfect is ingesteld is een enorme meewaarde in uw leven.

Samen naar een beter gehoor

Benieuwd welk hoorapparaat het beste bij u past? Kom langs in één van onze hoorcentra en laat u vrijblijvend adviseren door onze audiologen.

Maak direct een afspraak

Andere thema's

Heb ik een hoorapparaat nodig?
Wat doet een hoorapparaat?
Een hoorcentrum vinden