Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Voorkomen is beter dan genezen. Gehoorbescherming speelt hierin een grote rol. Ontdek bij World of Hearing wat je kunt doen om je gehoor te beschermen in specifieke situaties. Denk hierbij aan zwemmen, cabrio- of motorrijden en concerten bezoeken.

Geluid filteren

Soms is het fijn als je geluid kunt filteren. Bijvoorbeeld als je voor de klas staat, tijdens het reizen of als je partner snurkt. World of Hearing heeft gehoorbescherming op maat voor iedereen, van jong tot oud.

Kom langs en ontdek zelf welke innovatieve gehoorbescherming bij jou past.

Soorten gehoorbescherming

Water, geluid, hoogte, ... Er zijn verschillende factoren die voor gehoorsongemakken kunnen zorgen. Door de juiste oordoppen te dragen, kan u uw gehoor beschermen en vermijd u onomkeerbaar gehoorverlies.
Lapperre gehoorbescherming voorkomt dat uw gehoor schade oploopt. Universele oordoppen, oorkappen of op maat gemaakte oordoppen: in het uitgebreide gamma zit voor elk oor de juiste oordop.

Waarom moet ik mijn gehoor beschermen?

Staat u bij een concert vaak bij de luidsprekers? Of krijgt u in uw job vaak veel lawaai over u heen? Dan hebben uw oren misschien al schade opgelopen. Sommige geluiden kunnen ons gehoor al na enkele seconden onherstelbaar beschadigen. Andere geluiden kunnen we langer verdragen, maar die zijn daarom niet minder schadelijk. 

Wanneer uw gehoor beschadigd is door toedoen van lawaai, spreken we van een lawaaitrauma. Zo'n lawaaitrauma of lawaaidip situeert zich altijd in het binnenoor en zorgt ervoor dat tonen tussen 2.000 en 6.000 Hz minder goed worden waargenomen. DIt heeft voornamelijk invloed op het volgen van gesprekken. In een eerste fase is deze gehoorschade tijdelijk en normaliseert het gehoorverlies na enkele dagen. In een volgende fase is de beschadiging echter onomkeerbaar.  Het gehoorverlies blijft voorgoed aanwezig en ook het oorsuizen neemt niet meer af.  

Heb ik oordoppen nodig?

Hoe luid is te luid?
Het moment waarop u lawaai als storend of onaangenaam ervaart, verschilt van mens tot mens. De pijngrens ligt ongeveer bij 120 decibel, maar ook verkeerslawaai, motorgeronk of een discotheekbezoek met waardes boven 80 dB kunnen al een impact hebben. Maar hoeveel is een decibel eigenlijk? De grafiek laat zien hoeveel decibel de volgende alledaagse situaties produceren.
 

Online afspraak maken

Onze audiologen helpen u graag vrijblijvend verder in de World of Hearing Gent. Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Maak een online afspraak in 2 min tijd