Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Tijd voor nieuwe hoortoestellen? Dat wil niet zeggen dat de vorige exemplaren niet meer bruikbaar zijn . Integendeel! Als jij je oude hoortoestellen inlevert, bezorgt Lapperre ze aan ‘Sonrisas Que Escuchan’. Deze organisatie uit Guatemala geeft ze een tweede leven. Hoe dat precies in elkaar zit, ontdek je hier.

Wie is ‘Sonrisas Que Escuchan?’

‘Sonrisas Que Escuchan’, opgericht in 2019, is een organisatie die zich onafhankelijk van de overheid inzet voor een maatschappelijk doel.

Ze richten zich op de vroegtijdige opsporing, diagnose en behandeling van gehoorverlies bij kinderen en volwassenen met een laag gezinsinkomen.

Op die manier wil de organisatie bijdragen aan de sociale integratie van mensen met gehoorproblemen, net als een vlottere communicatie op school of op hun werk.

‘Sonrisas Que Escuchan’

 

Wat is de missie van deze organisatie?

Met hun inzet wil ‘Sonrisas Que Escuchan’ een beter leven promoten voor mensen met gehoorverlies. Ze willen mensen hulp aanreiken om hun potentieel volledig tot ontwikkeling te brengen. Ze willen hen de mogelijkheid bieden om zichzelf te kunnen zijn met behulp van toptechnologie.

Lees hun verhalen >

Wat doet ‘Sonrisas Que Escuchan’ nu precies?

  • Inzetten op de opsporing, diagnose en behandeling van gehoorverlies: Vanaf zeer jonge leeftijd al, als baby’s, kleuters en lage schoolkinderen. Maar ook volwassenen met gehoorproblemen kunnen bij deze organisatie terecht.
  • Zorgen voor een grotere bewustwording: Naast de hulpverlening zet ‘Sonrisas Que Escuchan’ ook campagnes op touw om de bewustwording rond gehoorproblemen te vergroten. Ze organiseren trainingen voor dokters, leerkrachten en therapeuten én seminaries voor ouders van kinderen met gehoorproblemen om hen bewuster te maken van mogelijke oplossingen.
  • Zoeken naar de juiste hoortoestellen Is er nood aan hoortoestellen? Dan gaat de organisatie samen met de persoon op zoek naar de hoortoestellen die specifiek bij de persoon passen.

 

Waarom kiest Lapperre voor 'Sonrisas Que Escuchan’?

Bij Lapperre nemen we steeds de tijd om te luisteren én samen hooroplossingen op maat te vinden. We willen mensen met gehoorproblemen helpen en we vinden dat iedereen, waar ook ter wereld, de juiste hulp moet krijgen. Over de keuze voor ‘Sonrisas Que Escuchan’ hebben we dan ook niet lang moeten nadenken. We steunen heel graag hun werking!

Wil jij ook helpen?

Breng je oude hoortoestel(len) binnen bij een Lapperre-hoorcentrum bij jou in de buurt. We kijken ze na en sturen ze op naar ‘Sonrisas Que Escuchan’ in Guatemala. En zo maak jij mee alle oren blij! Om je te bedanken voor het wegschenken van je hoortoestellen ontvang je tot € 150 korting bij aankoop van nieuwe hoortoestellen. Dat is mooi meegenomen!

Graag meer informatie?

Onze audiciens geven je met plezier meer inlichtingen.

Maak hier je afspraak