Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888
Wist je dat tinnitus maar liefst bij 1 op 5 volwassenen voorkomt? In dit dossier duiken we in een van de meest voorkomende gehoorklachten. We vertellen je wat tinnitus juist is. We gaan dieper in op de verschillende soorten, de oorzaken en mogelijke behandelingen. We geven je handvaten en vertellen je meer over de Lapperre-aanpak. Wist je trouwens dat we ook regelmatig een gratis webinar organiseren rond tinnitus? Welkom in ons tinnitusdossier!

Wat is tinnitus?

Bij tinnitus hoor je een geluid dat er in werkelijkheid niet is. Het gehoororgaan geeft aan de hersenen het signaal dat er een geluid is, zonder dat er een externe geluidsbron is.

Tinnitus kan verschillende vormen aannemen: ruisen, fluiten, rinkelen, suizen of een ‘tuut’ in de oren. Het geluid kan hoog of laag zijn, gelijkmatig of ritmisch, luid of stil … Enkel de persoon in kwestie kan het horen. Soms verdwijnt het na enkele maanden, maar soms kan het ook chronisch worden.

Audicien Kaya vertelt je er meer over

Audicien Kaya
'Omgaan met tinnitus'

 

Tinnitus: wat zijn de oorzaken en soorten?

Tinnitus kan verschillende oorzaken hebben. Bovendien kan het tijdelijk of chronisch zijn. Om je wegwijs te maken in de verscheidenheid van tinnitus vertellen we je er graag meer over! De oorzaken, de meetbaarheid en het zelf herkennen: leer bij over tinnitus

Ontdek hoe tinnitus kan ontstaan

Hoe voorkom en behandel je tinnitus?

Hoor je plots gefluit, geruis of gepiep in je oren? In de meeste gevallen verdwijnt tinnitus na een tijdje. Blijft het toch duren? Dan is het belangrijk om de oorzaak ervan te achterhalen, hoe vroeger, hoe beter. Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende behandelingen mogelijk.

Wat kan je doen tegen tinnitus?

Hoe voorkom en behandel je tinnitus?

Meer weten over tinnitus? Schrijf je in voor onze gratis webinar

Kaya Bruwaert is audicien bij Lapperre én tinnitus-expert. In een online sessie van 60 minuten vertelt Kaya alles over tinnitus en de Lapperre-aanpak van oorsuizen. Wil jij weten wat tinnitus juist is, hoe je het kan voorkomen en wat de behandelingen zijn? Dan is deze sessie zéker iets voor jou. Stel tijdens deze sessie ook zeker al jouw vragen over tinnitus.

Schrijf je nu gratis in

 

Nieuw: de SilentCloud-app

Met deze nieuwe handige app van Lapperre leer je hoe je beter kan omgaan met tinnitus. Het is een medische app die je klachten helpt verlichten met behulp van een geavanceerd en gepersonaliseerd tinnitus-behandelplan . Benieuwd?

Download de SilentCloud-app

Ook interessant

Wat is tinnitus?
Oorsuizen (Tinnitus): oorzaken en soorten
Behandeling Tinnitus en hoe te voorkomen
Wat is hyperacusis?
Een hoorcentrum vinden