Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Heb je een complex hoorprobleem of specifieke klachten? Van hooroplossingen bij cochleaire implantaten tot de juiste hulpmiddelen in je werksituatie: onze audiciens-hoorcoaches luisteren aandachtig, brengen jouw situatie in kaart en adviseren je over de mogelijkheden. Zo zorgt het Tinnitus management plan ervoor dat tinnitus je dagelijks leven niet meer beheerst. Bij het aanpassen van hoortoestellen bij slechthorende kinderen overlegt World of Hearing steeds met het Audiologisch Centrum.

Lyric: hoor onzichtbaar

Lyric is een compleet nieuwe manier van horen. Het is de eerste en enige 100% onzichtbare hooroplossing.

Je draagt Lyric 24 uur per dag, 7 dagen per week en tot enkele maanden achter elkaar… zelfs bij het sporten, douchen en slapen. Lyric werkt dus maandenlang achter elkaar, zonder dat je de batterij moet vervangen en zonder dagelijks onderhoud. De gepatenteerde mechanismen voor vochtbescherming en ademende materialen zorgen voor zorgeloos draagplezier.

Revolutionaire hoortechnologie

Lyric wordt op enkele milimeters voor het trommelvlies geplaatst. Geluid dat via het buitenoor binnenkomt, stroomt op natuurlijke wijze door. Diep in de gehoorgang zorgt Lyric voor een puur en prachtig geluid en... niemand die het ziet.

World of Hearing: erkend Lyric leverancier

Heb jij een mild tot gemiddeld ernstig gehoorverlies? Dan is Lyric iets voor jou. We adviseren je graag vrijblijvend. We beoordelen dan het niveau van je gehoorverlies, kijken naar de grootte en vorm van je oor en houden rekening met je levensstijl en eventuele medische condities.

Alles over de Lyric 

Zware slechthorendheid

Heb jij ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies? World of Hearing biedt een oplossing met de power hoortoestellen van Phonak. Phonak Naida is een serie hoortoestellen van de vijfde generatie: door de jaren heen zijn deze toestellen geperfectioneerd naar vermogen en prestaties. En dat voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Extra mogelijkheden

Een afstandsbediening via een app, een speciale huistelefoon die rechtstreeks en in stereo verbinding maakt met je hoortoestel, een streamer om te bellen via de mobiele telefoon, een TV-zender om je favoriete programma beter te volgen: deze mogelijkheden zorgen ervoor dat je niks hoeft te missen van de wereld om je heen. Onze hoorexperten adviseren je graag over de mogelijkheden en de gepaste accessoires.

FM-apparatuur

Een vergadering op het werk, een ruimte met een slechte akoestiek, een opleiding volgen of gewoon onder vrienden: ook met een hoortoestel blijft verstaan op afstand of in gezelschap een uitdaging. Hiervoor kan ons ruim assortiment FM-apparatuur een oplossing zijn.

Tinnitus counseling

Tinnitus of oorsuizen is het waarnemen van geluiden zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Het oorsuizen kan in alle mogelijke vormen voorkomen. Naast tinnitus bestaat er ook overgevoeligheid voor geluid. Oorsuizen of overgevoeligheid voor geluid kan je levenskwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. World of Hearing biedt de Tinnitus Retraining Therapy (TRT) om hier beter mee om te leren gaan.

TRT is een management therapie. Het is ontwikkeld door en gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten van Dr. Pawel Jastreboff en Dr. Jonathan Hazell. Het is een “gewenningstherapie”: het doel is niet om de tinnitus te genezen, maar om eraan te wennen, zodat negatieve reacties uitblijven en je de tinnitus uiteindelijk niet altijd meer waarneemt. De resultaten van deze behandeling zijn veelbelovend: ongeveer 80% van de mensen die TRT volgen, bereiken een succesvolle uitkomst.

TRT bestaat uit 2 belangrijke pijlers:

  • Educatieve counseling: In deze sessies wordt inzicht verworven in de werking van het gehoor. Het is belangrijk dat je volledig begrijpt wat er allemaal in de werking van het oor omgaat en waarom je daar zoveel last van ondervindt.
  • Geluidsverrijking: Geluidsverrijking vergemakkelijkt het gewenningsproces: er wordt extra geluid aangeboden zodat de tinnitus relatief stiller zal klinken. Dit kan op verschillende manieren gebeuren en hangt af van de individuele situatie van de persoon. De behandeling is opgebouwd uit verschillende sessies. Op basis van jouw specifieke situatie wordt in onderling overleg een gepersonaliseerd behandeltraject opgesteld.

Meer over tinnitus counseling bij World of Hearing

Slechthorendheid en werken

Als je last hebt van gehoorverlies, is het goed te weten dat er veel oplossingen zijn om werksituaties makkelijker te maken. Hierdoor houd je meer energie over om je werk goed te doen.

Solo-apparatuur

Een vergadering op het werk, een ruimte met een slechte akoestiek, een opleiding volgen: ook met een hoortoestel blijft verstaan op afstand of in gezelschap een uitdaging. Hiervoor kan ons ruime assortiment solo-apparatuur een oplossing zijn.

Externe microfoon

Je verstaat spraak in lastige luisteromstandigheden. Een externe microfoon vangt het geluid op dat je beter wilt horen en stuurt dit geluid draadloos door naar je hoortoestel. Je hoort de stem van de spreker alsof die naast je staat: helder en met minder achtergrondlawaai.

Uitgebreid gamma

Verschillende luistersituaties vragen om een andere oplossing. Onze audiciens- hoorexperten adviseren je graag over de Roger Select, Roger Table Mic, Roger Pen of een ander toestel uit het gamma solo-apparatuur.

Hooroplossingen in combinatie met Advanced Bionics

Draag jij een cochleair implantaat (CI) van het merk Advanced Bionics? Speciaal voor dit CI heeft World of Hearing een koppeling met het hoortoestel aan je andere oor: je hoortoestel en CI werken optimaal samen en kunnen verbonden worden met dezelfde accessoires.

Deze bimodale hooroplossing heeft vele voordelen. Je hoortoestel in je andere oor zorgt voor luidheid en geluid met diepte. Je CI zorgt voor meer helderheid. Wanneer beide samenwerken, hoor je een rijker geluid en versta je spraak beter.

De nieuwe Naída bimodale hooroplossing is speciaal ontworpen door Advanced Bionics met Phonak. De Naída CI-spraakprocessor en het Naída Link-hoortoestel (in een zelfde kleur) werken samen met jouw CI. De Naída apparaten communiceren met elkaar op hetzelfde platform en delen de geluidverwerkingstechnologie en het volumegedrag. Beide toestellen geven programmawaarschuwingen indien nodig. We informeren je graag over de unieke combinatie van een spraakprocessor, een hoortoestel en je CI.

Online afspraak maken

Onze audiologen helpen u graag vrijblijvend verder in de World of Hearing Gent. Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Maak een online afspraak in 2 min tijd