Relatie tussen zintuigen

Al uw zintuigen zijn nauw met elkaar verbonden. Bij een allergische reactie heeft u meestal last van een neusverkoudheid, brandende ogen en problemen met uw oren. De volgende symptomen in uw oren zijn mogelijk bij een allergische reactie:

  • Jeuk
  • Zwelling
  • Loopoor
  • Evenwichtsproblemen

 

Problemen in het oor

Een allergische reactie leidt tot een overproductie van slijm. Dit slijm kan in uw gehoorgang leiden tot geleidingsgehoorverlies. Dit gehoorverlies is meestal niet blijvend; slijm, vocht of oorsmeer zorgt voor een verstopping in het middenoor.

Een allergie kan ook voor een probleem in het buiten- of binnenoor zorgen. Huidreacties kunnen ervoor zorgen dat het buitenoor en het gehoorkanaal opzwellen en gaan jeuken. Dit kan bijvoorbeeld bij een allergische reactie op wasverzachter, oorbellen of huisdieren. Een allergische reactie kan ook tot een probleem leiden in het binnenoor, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Ménière.

Verstopte of geïrriteerde oren behandelen

Hoe komt u af van dit nare gevoel in uw oren? Probeer niet te krabben, ook al jeuken uw oren. Was uw oren met warm, uitgewrongen washandje en droog uw oren zorgvuldig. Blijft uw gehoor slecht? Dan kan een dokter u helpen met het schoonmaken van uw oren.

Laat uw gehoor vrijblijvend testen

Een allergische reactie kan leiden tot gehoorverlies, maar dit gehoorverlies is meestal tijdelijk. Blijft u na het schoonmaken van uw oren last hebben van gehoorverlies? Maak dan een vrijblijvende afspraak om uw gehoor te testen bij één van de Lapperre hoorcentra.