Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Achter-het-oor hoortoestellen

Achter-het-oor hoortoestellen zijn klein, verfijnd en heel onopvallend. Ze zijn geschikt voor alle vormen van gehoorverlies. De behuizingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Een achter-het-oor hoorapparaat rust op de oorschelp. Het toestel pikt daar de geluiden op en stuurt ze via een plastic slangetje door naar het oor. Een achter-het-oor toestel herkent u aan het op maat gemaakt oorstukje of universele dopje dat aan het einde van het slangetje zit.
Pluspunten
  • Geschikt voor alle vormen van gehoorverlies
  • Plaats voor grotere en krachtigere batterijen
  • Makkelijk te bedienen met knoppen voor programmakeuze
  • Open aanpassing mogelijk
Minpunten
  • Minder geschikt voor brildragers
  • De natuurlijke akoestiek van de oorschelp wordt niet gebruikt
  • Iets zichtbaarder dan in-het-oor-toestellen

Hoe werken achter-het-oor hoortoestellen?

Een AHO-hoortoestel bestaat uit een banaanvormig oorhangertje dat achter de oorschelp wordt gedragen. De microfoon zit aan de bovenkant van de oorschelp. Het versterkte geluid wordt via een slangetje en een oorstukje de gehoorgang in geleid. 

Voor wie zijn achter-het-oor hoortoestellen?

Bij Lapperre beschikken we over een uitgebreid aanbod achter-het-oor hoortoestellen van verschillende merken. Welk type nu precies voor u geschikt is, hangt af van uw gehoorverlies en uw levensstijl.

Gehoorverlies
Achter-het-oor hoortoestellen zijn geschikt voor bijna iedereen met gehoorverlies. Het specifieke type hoorapparaat hangt af van de mate van uw gehoorverlies. Zo is er voor een zwaarder gehoorverlies een krachtiger apparaat nodig. Dat wil zeggen dat het apparaat bijgevolg ook iets groter is.

Levensstijl
Heeft u een actieve levensstijl? Woont u vaak vergaderingen bij? Of moet u regelmatig bellen? Het zijn allemaal belangrijke vragen bij het bepalen van het geschikte hoorapparaat. Afhankelijk van uw behoeften en verwachtingen, heeft u bij Lapperre steeds de keuze tussen 5 verschillende performantie niveaus. Daarnaast kan u ook kiezen voor specifieke functionaliteiten, zoals een hoortoestel met oplaadbare batterijen.

Compatibele hooraccessoires

Om het maximum uit uw hoorapparaten te halen, kan u ze combineren met handige accessoires.

Maak kennis met de Phonak Audéo Marvel

Met de nieuwe Audéo Marvel brengt Phonak alle geavanceerde technologieën samen in een uniek hoorapparaat. Dat wordt zeker liefde op het eerste geluid!

Benieuwd wat de Phonak Audéo Marvel voor u kan doen?

Meer informatie
Phonak Audéo Marvel

Advies op uw maat

Twijfelt u of u een hoorapparaat nodig hebt? Of heeft u hulp nodig bij het uitkiezen van het juiste model? Kom dan vrijblijvens langs in onze hoorcentra en krijg advies op uw maat van onze audiologen.

Maak direct een afspraak