Ma – Vrij: 8u00 – 12u30 en van 13u00 – 17u00 0800 10 888

In-het-oor hoortoestellen

In-het-oor hoortoestellen zijn zeer discreet en quasi onzichtbaar voor uw omgeving. Doordat de toestellen zo klein zijn, zijn ze niet geschikt voor elk type gehoorverlies.

Een in-het-oor toestel zit in de gehoorgang ‒ diep of meer vooraan, afhankelijk van het model. Om perfect in de gehoorgang te passen, worden in-het-oor hoortoestellen op maat gemaakt op basis van een oorafdruk. Doordat in-het-oor toestellen zo klein zijn, zijn er beperkingen aan de versterking die ze kunnen geven. 
Pluspunten
  • Klein en daardoor nauwelijks zichtbaar voor anderen (vooral CIC- en IIC-toestellen
  • Handig voor brildragers
  • Aangenaam bij het sporten
  • De natuurlijke akoestiek van de oorschelp blijft behouden, wat een natuurlijke klank garandeert
Minpunten
  • Door het kleine formaat is er minder versterking mogelijk. Daardoor zijn IHO-toestellen enkel geschikt voor een matig of gemiddeld gehoorverlies
  • Niet voor iedereen geschikt. Of een in-het-oor toestel kan hangt af van de vorm en de grootte van de gehoorgang
  • Geen draadloze functies bij de allerkleinste modellen

Hoe werken in-het-oor hoortoestellen?

Alle onderdelen van in-het-oor hoortoestellen bevinden zich in een klein omhulsel of schaaltje. Dat wordt, net als een oordop in het oor geschoven. De volumeregeling en programmakeuze kan via een afstandsbediening. Sommige modellen kunnen ook draadloos verbinden met uw smartphone of TV. 

Voor wie zijn in-het-oor hoortoestellen?

Omdat in-het-oor hoortoestellen minuscuul van formaat zijn, is minder versterking mogelijk en bij een kleiner hoorverlies kan de eigen stem harder klinken door de afsluiting. Daarom is dit type hoortoestel niet geschikt om alle vormen van gehoorverlies te compenseren. Of een in-het-oor hoortoestel voor u het meest geschikt is, hangt mede af van de ruimte in de gehoorgang en de aard van uw gehoorverlies.

Compatibele hooraccessoires

Om het maximum uit uw hoorapparaten te halen, kan u ze combineren met handige accessoires.

Maak kennis met de Phonak Virto Titanium

De nieuwe Phonak Virto Titanium is een krachtig, ultralicht en duurzaam hoorapparaat. Het hoortoestel is vervaardigd uit titanium en zo'n 26% kleiner dan zijn voorgangers. 

Benieuwd wat de Phonak Virto Titanium voor u kan doen?

Meer informatie
ImageAltA

Advies op uw maat

Twijfelt u of u een hoorapparaat nodig hebt? Of heeft u hulp nodig bij het uitkiezen van het juiste model? Kom dan vrijblijvens langs in onze hoorcentra en krijg advies op uw maat van onze audiologen.

Maak direct een afspraak
In-het-oor hoortoestellen brochure Download de brochure