5 alledaagse situaties om de Roger On te gebruiken

Eens je de Roger On hebt ontdekt, kan je vast niet meer zonder. Hij snelt je te hulp op momenten dat je hoortoestellen een extra back-up kunnen gebruiken. Vijf voorbeelden…  
Denk je dat je gehoorverlies hebt? Test het meteen met onze online hoortest
Handige manieren om de Roger On te gebruiken

Vrolijke zomerbbq’s en feestjes

De Roger On lijkt gemaakt voor feestjes. Gesprekje met een vriend? Dan werkt hij als een gewone microfoon: hij versterkt dan enkel de stem van de persoon waarme je praat. Een gesprek in groep, dan leg je de Roger On plat in het midden van de groep,  met de microfoon naar boven en zo pikt hij meerdere stemmen op. Wordt er gespeecht? Dan kan je  de Roger On ook om de hals van de spreker hangen, zo hoor je die extra goed. 

Druk restaurant of café

De Roger On is ideaal op restaurant, café en andere luidruchtige plaatsen. Leg hem in het midden van de tafel en hij stuurt de gesprekken in jouw gezelschap rechtstreeks naar je hoortoestellen. Gaat het lawaai over 55 dB dan gaat de microfoon de versterking automatisch aanpassen zodat de spraak mooi boven het achtergrondgeluid uit komt. Zo hoef je je minder hard in te spannen en kan je toch perfect volgen wat er wordt gezegd. Op die manier kan je weer echt genieten van een avondje uit. 

Hoe makkelijk is de Roger On te gebruiken?

Je audicien koppelt de Roger On heel makkelijk aan je hoortoestel, CI of Baha en zo is hij meteen klaar voor gebruik. Dankzij het dockingstation kan je hem ook aan je tv koppelen. Het belangrijkste is natuurlijk dat hij een geweldige aanvulling is op je hoortoestel en mensen in je omgeving beter verstaanbaar maakt via de drie microfoonstanden. De instellingen passen zich automatisch aan het ruisniveau en de sprekers in je buurt. Het doorsnee bereik is 10 meter en kan zelfs oplopen tot 20 meter. 

Samen tv-kijken

Je kan de Roger On koppelen aan de tv. Zo kan je, terwijl je samen met anderen kijkt, het volume aanpassen aan jouw behoefte zonder het geluid via de speakers te wijzigen. In microfoonmodus helpt hij je om toch een gesprek te kunnen voeren tijdens het kijken. 

Zelf muziek maken

Goed nieuws voor muzikanten: de Roger On maakt komaf met feedback op je hoorapparaat en geworstel met koptelefoons. Je koppelt het apparaat rechtstreeks aan je elektrisch instrument en je kan weer ongeremd musiceren. 

Lapperre-Roger Accessoires

Er zijn nog andere Roger-tools die afstand en ruis tijdens gesprekken helpen overbruggen. De krachtigste Roger-partnermicrofoon voor moeilijke luistersituaties en gesprekken op afstand is de Phonak Roger Clip-On Mic die je gesprekspartner op de kraag kan dragen. Daarnaast is er de Phonak Roger Select, ideaal voor vergaderingen of gesprekken met meer personen. De microfoons in zes richtingen dekken een straal van 360°. Ze detecteren automatisch wie praat en schakelen naadloos tussen de sprekers of je kiest zelf een gesprek, met één druk op de knop. 

Onderweg

​In de auto kan het geluid van de motor of de weg heel storend zijn tijdens het handenvrij bellen . Als je de Roger On verbindt met je mobiele telefoon* kan je oproepen snel en veilig beantwoorden. De stem gaat rechtstreeks naar je hoortoestel, storende geluiden worden zo uitgeschakeld. Ook de aanwijzingen van je gps kan je op die manier ontvangen. Luister je graag naar muziek tijdens het pendelen, sluit dan de Roger On aan op je muziekdrager. Je hoort de muziek rechtstreeks én glashelder in je hoorapparaat.  

*niet van toepassing op Phonak Marvel en Paradise hoortoestellen. Kies daar voor rechtstreekse bluetooth connectie. 

Je beste klasgenoot

Gehoorverlies is extra vervelend als je les volgt, de Roger On maakt dat je je veel beter kunt concentreren. Hij is niet alleen nuttig rond de nek van je leerkracht of docent. Je kan hem ook op tafel leggen tijdens groepslessen of -werk en zelfs aansluiten op de computer. Daarnaast is het soms nog een struikelblok dat anderen een apparaatje moeten dragen zodat jij hen kan verstaan. De Roger On is echter discreet en stijlvol en lijkt op een grote pen. Helemaal op z’n plaats dus, in het leslokaal. 

Denk je dat je gehoorverlies hebt? Test het meteen met onze online hoortest