Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Lawaai kan definitief gehoorverlies tot gevolg hebben. Dankzij oordoppen om te slapen, zwemmen, werken of vliegen kunt u gevolgen voor de gezondheid voorkomen. Om uw oren in topvorm te houden, denkt u er dus best aan om gehoorbescherming te dragen.

Soorten gehoorbescherming

Water, geluid, hoogte, ... Er zijn verschillende factoren die voor gehoorsongemakken kunnen zorgen. Door de juiste oordoppen te dragen, kan u uw gehoor beschermen en vermijd u onomkeerbaar gehoorverlies.
De gehoorbescherming van ons huismerk AudioNova voorkomt dat uw gehoor schade oploopt. Universele oordoppen, oorkappen of op maat gemaakte oordoppen: in het uitgebreide gamma zit voor elk oor de juiste oordop.
Oordopjes bij het slapen
Oordopjes voor muziek
Oordopjes bij het zwemmen
Oordopjes bij het motorrijden
Oordopjes voor kinderen
Oordopjes bij het jagen
Oordopjes bij het klussen
Oordopjes bij het vliegen

Waarom moet ik mijn gehoor beschermen?

Staat u bij een concert vaak bij de luidsprekers? Of krijgt u in uw job vaak veel lawaai over u heen? Dan hebben uw oren misschien al schade opgelopen. Sommige geluiden kunnen ons gehoor al na enkele seconden onherstelbaar beschadigen. Andere geluiden kunnen we langer verdragen, maar die zijn daarom niet minder schadelijk. 

Wanneer uw gehoor beschadigd is door toedoen van lawaai, spreken we van een lawaaitrauma. Zo'n lawaaitrauma of lawaaidip situeert zich altijd in het binnenoor en zorgt ervoor dat tonen tussen 2.000 en 6.000 Hz minder goed worden waargenomen. DIt heeft voornamelijk invloed op het volgen van gesprekken. In een eerste fase is deze gehoorschade tijdelijk en normaliseert het gehoorverlies na enkele dagen. In een volgende fase is de beschadiging echter onomkeerbaar.  Het gehoorverlies blijft voorgoed aanwezig en ook het oorsuizen neemt niet meer af.  

Heb ik oordoppen nodig?

Hoe luid is te luid?
Het moment waarop u lawaai als storend of onaangenaam ervaart, verschilt van mens tot mens. De pijngrens ligt ongeveer bij 120 decibel, maar ook verkeerslawaai, motorgeronk of een discotheekbezoek met waardes boven 80 dB kunnen al een impact hebben. Maar hoeveel is een decibel eigenlijk? De grafiek laat zien hoeveel decibel de volgende alledaagse situaties produceren.
 

15% korting voor Helan-leden

Helan logo
Wist u dat leden van Helan 15% korting krijgen bij aankoop van op maat gemaakte oordoppen bij Lapperre? Meer informatie vindt u op de website van Helan.

Bent u aangesloten bij een ander ziekenfonds? Neem dan contact op met uw ziekenfonds om na te vragen of er een tussenkomst van toepassing is. 

Advies en gehoorbescherming op uw maat

Bij Lapperre krijgt u van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de oordopjes uit te proberen. 

Maak direct een afspraak