Op het vliegveld

Als u samen met anderen op vakantie gaat of geen extra hulp nodig heeft, is het niet nodig om de vliegtuigmaatschappij te informeren van uw situatie. Heeft u echter wel hulp nodig van het personeel, dan is het goed de vliegtuigmaatschappij hier op tijd van op de hoogte te brengen. U kunt vervolgens aangeven of u hulp nodig heeft met inchecken, het boarden of tijdens de vlucht.

Geef bij het inchecken aan dat u gehoorverlies heeft en daarom niet op een rij naast de uitgang wilt zitten. Bij een noodgeval wordt namelijk de hulp van deze rij ingeschakeld door het cabinepersoneel.

Wees daarnaast niet bang om het cabinepersoneel van advies te voorzien. Begrijpt u het personeel beter als ze u recht aankijken als ze praten? Of heeft u liever dat ze wat harder praten en beter articuleren? Door tips te geven, weet het personeel hoe ze u het beste kunnen helpen.

Door de douane

Heeft u een hoortoestel en gaat u met het vliegtuig op vakantie? Hoortoestellen worden niet beïnvloed door de veiligheidssystemen op vliegvelden, u kunt ze gerust blijven gebruiken. Bent u bang dat u uw hoortoestel kwijtraakt of beschadigt gedurende de reis of vakantie? Sluit dan een verzekering af.

Op het vliegveld

U hoeft uw hoortoestellen niet uit te zetten gedurende de vlucht. Vaak zorgen vliegtuigmaatschappijen voor geschikte koptelefoons of headsets wanneer u gebruik wilt maken van het audiosysteem aan boord. Heeft u uw eigen headset? Zorg er dan voor dat u de juiste adapter bij u heeft.

Tijdens uw vakantie

Zorg ervoor dat u altijd genoeg nieuwe batterijen of uw oplader bij u heeft. Neem ook een droogbox mee en reinigingsproducten. Zo houdt u het hoortoestel droog en schoon tijdens uw vakantie. Al deze producten kunt u aanschaffen bij één van de Lapperre hoorcentra.