"Elke dag zie ik mensen met misverstanden over hoortoestellen. Ze denken er vaak te negatief over, ook al hebben ze alleen maar voordelen."

1. Mensen gaan mijn hoortoestellen altijd zien zitten

Audicien Lore: “Fout! Onze hoortoestellen bestaan in allerlei soorten en maten. Achter-het-oor hoortoestellen, zoals de Phonak Audéo Lumity, zijn klein en dun. Dus heel onopvallend. De in-het-oor hoortoestellen zijn nog discreter, die zie je amper of zelfs helemaal niet zitten. Denk maar aan onze Phonak Virto Paradise- of Phonak Lyric-hoortoestellen.”

2. Mijn gehoor gaat afnemen als ik hoortoestellen draag

“Dat klopt niet, want hoortoestellen stimuleren net de verbinding tussen je oren en hersenen. Vergelijk het met een spier: als je minder goed hoort, onderhoud je de verbinding niet meer. Hoortoestellen trainen je oren en hersenen opnieuw, waardoor je gehoor beter werkt.”

3. Ik kan ze niet combineren met mijn bril

“Onze hoortoestellen zijn ook geschikt voor brildragers. Achter-het-oor hoortoestellen zijn zo klein en dun dat je ze makkelijk kan dragen met een bril. In-het-oor hoortoestellen zijn nog eenvoudiger, want de toestellen raken de pootjes van je bril niet. Vraag raad aan je audicien en kom langs om de verschillende opties uit te proberen.”

4. Hoortoestellen zijn pijnlijk

“Hoortoestellen dragen doet geen pijn. Ze zijn zo klein dat je ze amper voelt zitten. Door ze correct in je oor te plaatsen, voelen ze net heel natuurlijk. In-het-oor hoortoestellen zoals de Phonak Virto Paradise worden zelfs op maat van je oor gemaakt. Kom het proberen in je hoorcentrum en laat je verrassen.

5. Ik heb genoeg aan één hoortoestel

“De meeste mensen met gehoorverlies dragen twee hoortoestellen omdat ze last hebben aan beide oren. Als je één hoortoestel draagt, bestaat de kans dat je zwakke oor zal verslechteren en je goede oor moet overcompenseren. Het dragen van twee hoortoestellen zorgt voor een evenwicht tussen je oren en geeft het beste resultaat.”

6. Ik ga een warboel van geluid krijgen door hoortoestellen

Moderne hoortoestellen zijn een sterk staaltje technologie. Ze regelen automatisch welke geluiden ze versterken en welke niet. Als je op restaurant zit, blokkeren ze het geroezemoes om je heen, zodat je je makkelijk kan concentreren op je gesprekspartner. Bovendien stellen we je hoortoestellen steeds af op jouw persoonlijk hoorprofiel zodat het inkomend geluid heel natuurlijk aanvoelt voor jou.

7. Ik ga oud lijken als ik ze draag

“Helemaal niet! De meeste van onze modellen zijn zo discreet dat je ze amper ziet zitten. En als je ze wel kan zien, zien ze er modieus uit. Vergelijk ze met draadloze oortjes om muziek te luisteren of te bellen. Bovendien zijn hoortoestellen iets van alle leeftijden. Wist je trouwens dat je gehoor al langzaam achteruitgaat vanaf je 30e levensjaar?”  

8. Ik ga voortdurend de batterijen moeten vernieuwen

“De meeste hoortoestellen zijn voortaan oplaadbaar. Je draagt ze overdag en laadt ze op terwijl je slaapt. Sommige modellen hebben een draagbaar oplaaddoosje dat je gemakkelijk kan meenemen.” 

9. Ik kan niet douchen of sporten met hoortoestellen

“Vroeger konden hoortoestellen niet tegen water of zweet. De nieuwste modellen zijn waterdicht, zodat je ermee kan sporten, douchen en zelfs zwemmen! En dat is goed nieuws, want sporten kan je gehoor versterken.”

10. Ze gaan altijd uit mijn oren vallen

“Wees gerust, onze audiciens stellen je hoortoestellen goed af. We zorgen ervoor dat ze ook goed in je oren zitten, zodat ze er niet kunnen uitvallen. Onze in-het-oor hoortoestellen worden zelfs op maat gemaakt en zitten als gegoten.” 

11. Hoortoestellen zijn te duur voor mij

“Hoortoestellen zijn een investering, maar ze zijn het zeker waard. We bieden oplossingen in verschillende prijscategorieën en je kan betalen via het Comfort Betalingsplan. Hierbij kies je zelf het bedrag en de duur van je afbetaling. Daarenboven kom je wellicht in aanmerking voor een tussenkomst via het ziekenfonds, neem contact op met je ziekenfonds indien je vragen hebt over die tussenkomst.”

Benieuwd naar welke hoortoestellen het beste bij jou passen?

Maak hier je afspraak