We keren even terug naar de schoolbanken. Daar leerden we dat geluid bestaat uit geluidsgolven die zich in een ruimte voortbewegen. Een hoortoestel vangt die golven op, versterkt ze, en ‘speelt’ ze dan af aan de hand van een luidsprekertje dat in jouw oor is geplaatst. In zeer uitdagende luistersituaties (bijvoorbeeld tijdens het fietsen met een zeer felle wind) gaat een deel van het geluid  echter verloren.
Om dit verlies tot een minimum te beperken kunnen we kiezen voor een ‘ gesloten oorstukje’. Dat is de beste manier om spraak goed te verstaan. In andere situaties is het dan weer beter als de speaker niet  helemaal afgesloten is want hoe opener, hoe natuurlijker het geluid. De ActiveVent-speaker zoekt voor elke klant de juiste balans tussen open en gesloten. Gehoorverlies is namelijk anders bij iedereen.
 

Met de ActiveVent moet je niet meer kiezen

De ActiveVent-speaker haalt de keuzestress dus weg, want hij combineert moeiteloos de open en gesloten stand. Zit je in een rustige omgeving? Dan  kiest ActiveVent voor de open en meer comfortabele stand. Bevind je je plots in een erg rumoerige situatie? De ActiveVent schakelt moeiteloos naar de gesloten en beter verstaanbare stand. Dat maakt deze nieuwe speaker uniek in z’n soort! 
 
Opgelet! De ActiveVent-speaker is niet voor elke klant geschikt. Als je de positieve eigenschappen van de ActiveVent maximaal wil benutten, voldoe je best aan deze voorwaarden:
  • je bent ouder dan 18 jaar
  • je hebt licht tot matig gehoorverlies
  • je hebt een Audéo Paradise oplaadbaar toestel, in alle categorieën
  • je maakt vaak gebruik van bluetooth (telefoneren of audiostreaming) of van de tv- Connector
  • je wil betere resultaten in rumoerige omgevingen
  • je hebt geen last van veel oorsmeer of vochtige oren
  • je hebt geen tinnitus of hyperacusis
Sinds november 2021 is de ActiveVent verkrijgbaar via een ActiveVent Pack. Dit kost €250 per hoorapparaat. Voldoe je aan de voorwaarden en wil je weten of dit iets voor jou is? Of ben je  benieuwd naar andere accessoires op maat van jouw gehoorverlies en levensstijl? Je Lapperre-audicien geeft je graag meer informatie.
openActiVent
closed ActiVent