Een uitje naar de cinema is altijd gezellig: de knisperende snoepzakjes, krakende chips of fluisterende buren horen er gewoon bij. Hoor je minder goed? Er bestaan technische hulpmiddelen die achtergrondgeluid uitschakelen waardoor je je kunt focussen op het belangrijkste: die spannende film waar je zo naar hebt uitgekeken. Nog meer positief nieuws: in België worden films niet gedubd, maar ondertiteld. Ook Nederlandstalige producties krijgen vaak ondertiteling mee. Dus ook als je minder goed hoort, kan je zo conversaties goed volgen. Maar hoe zorg je ervoor dat je helemaal niets hoeft te missen?  

Tip 1: Zoek het beste zitje

Kies een centraal plekje in het midden, wat meer achteraan in de zaal. Dat is de beste keuze voor het optimale geluid. Vertrek dus op tijd zodat je je favoriete stoel kunt bemachtigen. Tegenwoordig kan je je zitje ook vooraf online reserveren. Plaats verzekerd!  

Tip 1: Zoek het beste zitje

Raak je soms de draad kwijt van de film?

Dan zou het kunnen dat je minder goed hoort.

Check het zelf met de online hoortest​!

Tip 2: Kies de juiste snack

Het zijn vooral je eigen eetgeluiden die het optimaal horen verstoren. Popcorn kraakt niet en is dus niet voor niets de populairste filmsnack. Ook zacht snoepgoed maakt minder geluid dan pakweg een zak chips. Nog een tip: stop je snoepjes in een potje of andere ritselvrije verpakking. 

Tip 2: Kies de juiste snack

Tip 3: Draag je hoorapparaten

Zit iedereen te lachen om grappige situaties, maar ben jij niet mee? Laat dan je oren checken: het kan immers duiden op een verminderd gehoor.​ Voor slechthorenden die graag naar de bioscoop gaan, zijn hoortoestellen de beste oplossing. De technologie is sterk geëvolueerd waardoor achtergrondgeluiden weg gefilterd worden en jij je kunt concentreren op de plot van de film Meer nog: mensen met gehoorverlies zullen merken dat ze in de bioscoop best goed horen als ze hun hoortoestellen dragen. Het volume, de kwaliteit van het geluidssysteem en de plaatsing van de luidsprekers is er namelijk beter dan bij de tv thuis. . 

Staat het geluid van de film nogal luid? Geen nood, moderne hoortoestellen passen automatisch het volume aan, zodat je optimaal kan genieten van de film. 

Tip 3: Draag je hoorapparaten

Raak je soms de draad kwijt van de film?

Dan zou het kunnen dat je minder goed hoort.

Check het zelf met de online hoortest​!