De fysieke en mentale voordelen van sporten

Of je nu een marathon loopt of je 10.000 stappen per dag probeert te halen: zelfs een milde inspanning heeft al meerdere fysieke en mentale voordelen:

  • Het  vermindert de kans op obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. 
  • ​Je  cholesterolwaarde  gaat  omlaag, da's goed voor je hart. 
  • Je  spieren worden getraind  en versterken dus. Ook je hartspier!  
  • Je  weerstand vergroot  waardoor je minder makkelijk ziek wordt. 
  • Je  slaapt sneller en dieper, waardoor je fris aan je dag kan beginnen. 
  • Het  bevordert de bloedcirculatie  naar de hersenen, wat de werking ervan stimuleert. 
  • Je denkproces, concentratie en geheugen krijgen een boost.  
  • Regelmatig bewegen kan  mentale achteruitgang en zelfs dementie voorkomen. 

Bewegen? Goed voor je oren!

Als je beweegt, stroomt er meer bloed naar je hoofd. Ook het slakkenhuis en de buitenste trilhaarcellen in je oren krijgen dan meer bloed. En dat is niet onbelangrijk, want het slakkenhuis vormt een belangrijke schakel in ons gehoor. Het zet namelijk mechanische vibraties om naar elektrische zenuwimpulsen. Die impulsen worden naar de hersenen gestuurd, waardoor we geluiden kunnen horen én begrijpen.  

Beweeg je regelmatig, dan verbetert de structuur van het binnenoor én de trilhaarcellen. Het resultaat? Je gehoor zal er in het algemeen op vooruitgaan. Wist je dat je gehoor al verbetert wanneer je twee keer in de week matig beweegt? En dat je bijvoorbeeld met yoga de bloedsomloop in je hersenen en oren versterkt? Bovendien vermindert het ook de symptomen van tinnitus.  

Bewegen? Goed voor je oren!

Twijfels over je gehoor?

Onze online hoortest geeft je in drie minuten een eerste indicatie van hoe het met je gehoor gesteld is.

Boek je gratis hoortest

Hoortoestellen bewegen mee

Klaar om uit de startblokken te schieten? Tegenwoordig is sporten met gehoorverlies, of sporten met hoortoestellen, helemaal geen probleem meer. Meer zelfs: onze experts kunnen je hoortoestellen aanpassen aan wat jij nodig hebt. Zo blijf jij moeiteloos communiceren met je ploegmaten of sportbuddy.  

Productspecialist bij Lapperre, Ellen Parmentier

“Recent werd ons gamma uitgebreid met hoortoestellen die inspelen op een actieve levensstijl. De Phonak Audéo Life bijvoorbeeld is bij uitstek geschikt voor intensieve sporten of wateractiviteiten (zeilen, kajakken, zwemmen ...). Met het andere apparaat, de Phonak Audéo Fit, kan je je activiteiten tracken of registreren. Denk aan je hartslag of het aantal stappen.” 

Wil je de Phonak Audéo Life of Phonak Audéo Fit uitproberen? Maak vrijblijvend een afspraak bij een Lapperre-hoorcentrum bij jou in de buurt.  

Maak een afspraak