Vocht: vijand van je hoorapparaten

Hoortoestellen kunnen slecht tegen vocht. Daarom is het belangrijk dat je je hoortoestellen regelmatig (en bij voorkeur dagelijks) laat drogen aan de hand van een droogtablet en een droogdoos of in jouw oplader met droogfunctie.  

Het hoortoestel dat wél tegen water en vocht kan

Het hoortoestel dat wél tegen water en vocht kan

Overmatige transpiratie, een bezoekje aan de jacuzzi, een stevige workout of naar het zwembad gaan zijn dus problematisch voor je hoortoestel. Maar met ons nieuwste hoortoestel, de Phonak Audéo Life, vormt dat geen probleem meer: een speciale coating sluit het namelijk af van water en zweet. Dankzij de robuuste behuizing is het extra beschermd tegen alle nattigheid terwijl het geluid optimaal blijft. 

Dit eerste water- en zweetbestendige oplaadbare hoortoestel ter wereld, kan bovendien tot 50 cm diep ondergedompeld worden in zwembad-, zoet- én zoutwater, dus ook in zee.  

Zweten mag!

Nog meer goed nieuws voor wie zich graag in het zweet werkt tijdens een training: het nieuwe hoortoestel is eveneens bestand tegen transpiratievocht, waardoor je kunt sporten zonder dat je hoortoestellen beschadigd raken. Of kan genieten van een heerlijke jacuzzi.  

Onderhoud van je hoortoestellen

Zoals alle hoortoestellen hebben ook deze nieuwste hoorapparaten baat bij een goed onderhoud. Zeker als je vaak buiten actief bent en het toestel sneller aan vuil wordt blootgesteld. Verwijder alvast dagelijks vuil, huidschilfers en oorsmeer met een speciaal doekje. Maak elke week tijd voor een grondige poetsbeurt met een aangepaste reinigingsset en ga regelmatig langs in een Lapperre-hoorcentrum voor een grondige reiniging van je hoortoestellen.

Onderhoud van je hoortoestellen

Wil je graag meer weten over dit nieuwe hoortoestel?

Hier lees je er alles over.