1. Telefoneren via hoortoestellen

Audicien Bram: “Je kan je hoorapparaten via bluetooth verbinden met je smartphone om makkelijk handenvrij te bellen. Opnemen doe je bijvoorbeeld door een zachte tik op je hoortoestellen. Zo loop je geen enkel telefoontje meer mis!

2. Muziek en geluid afspelen

“Moderne hoortoestellen kan je vergelijken met draadloze oortjes. Door ze simpelweg te verbinden met je smartphone via bluetooth, kan je rechtstreeks muziek beluisteren én het geluid van de televisie in je oren ontvangen. Dankzij hun heldere geluidsweergave geniet je weer volop van je favoriete nummers.”

3. Omgevingsgeluid dempen via je smartphone

“Ben je op een luidruchtige locatie en heb je last van omgevingslawaai? Geen probleem! Via je smartphone kan je het volume van je hoortoestellen makkelijk zelf regelen. Dat doe je snel even in de myPhonak app. Hiervoor hoef je dus niet bij een hoorcentrum langs te gaan.”

4. Hartslag meten en stappen tellen

“Onze hoortoestellen zorgen goed voor je oren, maar ze kunnen nog meer. Ze registreren ook je hartslag en tellen je dagelijkse stappen, de perfecte manier om je gezondheid wat bij te houden. Voldoende beweging houdt trouwens je oren én de rest van je lichaam gezond.”

5. Sporten, douchen en zwemmen met hoortoestellen in

“Vroeger konden hoortoestellen niet tegen water, dus je kon er niet mee zwemmen of douchen. Gelukkig hebben de nieuwste hoortoestellen nu een waterdichte laag, waardoor je met een gerust hart kan sporten, douchen en zelfs zwemmen. Of dansen in de regen, als je daar zin in hebt!”

6. Focussen op gesprekspartners in een vol café

“Sommige mensen denken dat hoortoestellen àlle geluiden versterken, dat was vroeger zo, maar dat klopt al lang niet meer. Anders zou het nogal een lawaaierige boel worden. Onze hoortoestellen - zoals de Phonak Audéo Lumity - zijn voorzien van een slimme technologie die geluid filtert, zodat je in elke situatie optimaal hoort. Zo kan je op elke plaats makkelijk gesprekken voeren zonder last te hebben van het luid geroezemoes.”

7. Het omgevingsgeluid horen zodra je beweegt

“Wist je dat sommige van onze hoortoestellen een bewegingssensor bevatten? Ze registreren wanneer je beweegt en focussen automatisch meer op omgevingsgeluid. Zo kan je je in elke situatie veilig verplaatsen.” 

8. Fietsen zonder suizende geluiden

“Wind kan heel luid in de oren klinken tijdens een fietstochtje. Onze hoortoestellen kunnen uitgerust worden met een speciale windblockfilter – de ActiveVent - die het geluid van de wind dempt. Dat maakt fietsen een stuk aangenamer.”

Benieuwd naar welke hoortoestellen het beste bij jou passen?

Maak hier je afspraak