Wanneer gebruik je de Phonak Roger Select?

Wanneer gebruik je de Phonak Roger Select?
5 min.
Publicatiedatum: 30 augustus 2022
De Phonak Roger Select is een nuttig accessoire in alledaagse (lawaaierige) situaties waarin je hoorapparaat wat extra hulp kan gebruiken. Verschillende externe microfoons in één toestel pikken de stemmen op uit het omgevingsgeluid en streamen deze rechtstreeks naar je hoortoestel. Erg praktisch dus voor wie als slechthorende vergadert of les volgt, maar ook het ideale gezelschap op restaurant of bij het tv-kijken en muziek beluisteren. Bij deze voorbeelden haal je het maximum uit de Phonak Roger Select!
1. Vergaderen zonder zorgen
Dankzij de MultiBeam-technologie vangen meerdere microfoons geluid op vanuit zes richtingen. De tool pikt spraak op in een straal van 360 graden, waarbij automatisch de kant met het helderste geluid wordt geselecteerd. Kortom: wie het woord voert, hoor je het best, ongeacht uit welke richting de stem komt.
2. In volle concentratie de les volgen
Sprekers die mompelen of zacht spreken: met gehoorverlies is het vaak moeilijk te volgen. Bovendien vallen visuele aanwijzingen weg omdat je ook notities probeert te maken. Met de Phonak Roger Select geef je het apparaat aan de prof of docent en komt de stem rechtstreeks in je hoortoestel zodat je je volledig kan concentreren op de les.
3. Relaxed muziek beluisteren
Net zoals de Roger On, kan de Phonak Roger Select dankzij bluetooth alle media (computer, televisie, telefoon …) rechtstreeks naar je hoortoestellen streamen. Zo kan je ook draadloos van je muziek genieten in de hoogste kwaliteit. Erg handig tijdens het sporten, klussen of het pendelen.
4. Aangenaam tafelen
Door de storende omgevingsgeluiden op restaurant is het soms moeilijk om een gesprek te volgen. De Phonak Roger Select kan dat achtergrondlawaai echter uitschakelen. Zet het toestel in het midden van de tafel en de microfoon selecteert automatisch wie er aan het praten is. Zo schakelt hij naadloos over van de ene spreker naar de andere. Het is bovendien mogelijk om zelf de stem te kiezen die je wil horen, handig als er nevengesprekken ontstaan.