De Phonak Roger Select is een nuttig accessoire in alledaagse (lawaaierige) situaties waarin je hoorapparaat wat extra hulp kan gebruiken. Verschillende externe microfoons in één toestel pikken de stemmen op uit het omgevingsgeluid en streamen deze rechtstreeks naar je hoortoestel. Erg praktisch dus voor wie als slechthorende vergadert of les volgt, maar ook het ideale gezelschap op restaurant of bij het tv-kijken en muziek beluisteren. Bij deze voorbeelden haal je het maximum uit de Phonak Roger Select! 

1. Vergaderen zonder zorgen 

Dankzij de MultiBeam-technologie vangen meerdere microfoons geluid op vanuit zes richtingen. De tool pikt spraak op in een straal van 360 graden, waarbij automatisch de kant met het helderste geluid wordt geselecteerd. Kortom: wie het woord voert, hoor je het best, ongeacht uit welke richting de stem komt.  

2. In volle concentratie de les volgen 

Sprekers die mompelen of zacht spreken: met gehoorverlies is het vaak moeilijk te volgen. Bovendien vallen visuele aanwijzingen weg omdat je ook notities probeert te maken. Met de Phonak Roger Select geef je het apparaat aan de prof of docent en komt de stem rechtstreeks in je hoortoestel zodat je je volledig kan concentreren op de les.  

3. Relaxed muziek beluisteren 

Net zoals de Roger On, kan de Phonak Roger Select dankzij bluetooth alle media (computer, televisie, telefoon …) rechtstreeks naar je hoortoestellen streamen. Zo kan je ook draadloos van je muziek genieten in de hoogste kwaliteit. Erg handig tijdens het sporten, klussen of het pendelen. 

Wat is het verschil tussen de Phonak Roger Select en de Roger On?

Audicien Ellen van Lapperre Aalst: 

“We krijgen heel vaak de vraag wanneer je de Roger On gebruikt en wanneer de Roger Select. Maar eigenlijk is het heel simpel: 

De Roger On is een externe microfoon die helpt bij alle gesprekken met achtergrondgeluid: face-to-face of in kleine groepsgesprekken, bij een lezing of cursus. Jij richt zelf de Roger On op het geluid dat je wilt versterken. 

De Phonak Roger Select is dan weer perfect in situaties met veel achtergrondlawaai waarin je je weinig verplaatst. Je zet de Phonak Roger Select op tafel en hij zal zelf alle geluiden buiten spraak wegfilteren.” 

4. Aangenaam tafelen 

Door de storende omgevingsgeluiden op restaurant is het soms moeilijk om een gesprek te volgen. De Phonak Roger Select kan dat achtergrondlawaai echter uitschakelen. Zet het toestel in het midden van de tafel en de microfoon selecteert automatisch wie er aan het praten is. Zo schakelt hij naadloos over van de ene spreker naar de andere. Het is bovendien mogelijk om zelf de stem te kiezen die je wil horen, handig als er nevengesprekken ontstaan. 

Zelfs mét een hoortoestel kunnen achtergrondlawaai of de afstand het horen bemoeilijken. Accessoires zoals de Phonak Roger Select kunnen de prestaties van je hoorapparaat nog verbeteren. Vraag raad aan je audicien voor de beste oplossing die past bij jouw levensstijl.