Clare vertelt…

“Ik kom oorspronkelijk uit Engeland. Ik begon mijn carrière als secretaresse, maar ik wilde er even tussenuit. Ik wilde mijn Frans verbeteren en solliciteerde als au pair in een Franstalig land. Toen ontmoette ik mijn man en ik bleef in België. Toen we scheidden, zo'n tien jaar geleden, werd me vaak gevraagd of ik terug wilde naar Engeland. Vrienden, werk, ... Ik had mijn leven hier opgebouwd. Waarom het allemaal opgeven? Het was op mijn werk dat ik voor het eerst mijn gehoorproblemen opmerkte. Ik moest steeds dichter bij mijn nieuwe collega komen om haar te begrijpen. Mijn eerste reactie? ‘Ah, die jonge mensen die niet kunnen spreken!’ (lacht) Maar toen ik hetzelfde probleem ondervond met mijn oudere baas, wist ik dat ik een gehoorprobleem had.”

Clare Teasdale

Clare beleeft…

“Ik ben altijd een manusje-van-alles geweest in garenambachten: ik spin mijn wol, brei, naai en sinds kort weef ik ook. Maar denk niet dat ik al deze disciplines perfect onder de knie heb. (lacht) Maar zodra de zon tevoorschijn komt, laat ik mijn naalden in de steek om in de tuin te werken of mijn wandelschoenen aan te trekken. Ik ben onlangs zelfs parcoursmarkeerder geworden voor de GR-paden! Door de lockdown heb ik niet veel gelegenheid gehad om mijn hoortoestellen te testen, die ik pas sinds begin 2020 heb. Maar tijdens mijn wandelingen zie ik vaak een fietser die ik vroeger nooit zou hebben gehoord. Mijn audicien, mevrouw Schilders, raadde me ook aan een externe batterij mee te nemen om mijn hoortoestellen op te laden als ik een meerdaagse tocht maak. Hij wordt gewoon aan de box bevestigd en laadt mijn apparaten tot 6 keer op. Heel praktisch!”

Clare hoort erbij…

“Ik heb tinnitus sinds ongeveer tien jaar. Het is beetje bij beetje opgedoken. Helaas gaat het om atypische tinnitus, dus verdere medische consultaties zullen nodig zijn voor een volledige diagnose. Mijn tinnitus belet me niet te leven, maar het kan erg vervelend zijn. Dus ik moet ermee leren leven. De boeddhistische leer stelt me in staat niet toe te geven aan de frustratie. Ik volg al vijf jaar boeddhistische filosofiecursussen in Doornik. De cursussen worden momenteel op afstand gegeven, zodat ik het volume van mijn computer naar wens kan instellen. Maar afgelopen september kon ik een paar lessen persoonlijk bijwonen. Toen kon ik het volume van mijn hoortoestellen rechtstreeks in de app aanpassen. Heel handig!”