Blotevoetenpad: een ultiem gevoel van vrijheid

Trek je schoenen maar uit: op een blotevoetenpad komen je voeten weer in contact met de natuur. Je loopt over zand, kiezels, boomschors, water en houtsnippers. Elk stapje prikkelt niet alleen je voeten, maar ook je gehoor. Luister naar het geritsel van bladeren onder je voeten, het vrolijke gekwetter van vogels en het rustgevende geluid van stromend water. De ervaring waar je voeten en gehoor samen op avontuur gaan!

ONZE FAVORIETEN:

Pluktuin: kies de mooiste bloemen voor jouw zomerboeket

Een bezoek aan een pluktuin is altijd een feestje. Hier mag de natuur haar gang gaan en daardoor is geen bloem hetzelfde. Terwijl je je handen vult met kleurrijke bloemblaadjes, luister je naar het gezoem van bijen en vlinders die hun nectar verzamelen. Bij sommige pluktuinen kun je ook genieten van een heerlijk kopje koffie of leuke workshop en is een gesprekje zo aangeknoopt.

ONZE FAVORIETEN:

Dauwtrippen: de natuur horen ontwaken

In alle rust de zon op zien komen, dat is het perfecte begin van een zomerdag! In juli en augustus moet je er vroeg voor opstaan, want dan piept de zon al tussen half zes en half zeven boven de horizon uit. Maar het is absoluut de moeite waard: bossen en weiden voelen op dit uur als een sprookje. Laat tijdens een wandeling de stilte op je inwerken en luister hoe de natuur ontwaakt. Hoe stiller je bent, hoe meer je hoort…

ONZE FAVORIETEN:

  • Wandelen over de Kesselse Heide (open vanaf zonsopgang). De rode paaltjes markeren een route van 3,5 kilometer.
  • In de Belse bossen in Geel wandel je door een mysterieus landschap. Kies voor een kort (5,5 km) of lang (9,2 km) traject.
  • De kustwandelroute loopt van De Panne tot Knokke-Heist. Overdag is het hier druk, maar in de vroege ochtend heb je het pad voor jezelf.

Wijnproeverij: proef en geniet van een straf verhaal

Voor lekkere wijn hoef je niet naar het buitenland; ook in België zijn er heel wat wijnmakers te vinden. Tijdens een wijndegustatie bezoek je verschillende domeinen en hoor je de verhalen over de teelt, de streek en de geschiedenis. Terwijl je wat bijleert over de verschillende wijnen mag je natuurlijk ook proeven. Een waar feest voor de zintuigen!

ONZE FAVORIETEN:

  • Bij de wijnsafari in Borgloon rijd je met een eco-wagentje langs verschillende wijndomeinen. Liever een alcoholvrije safari? Dat kan ook!
  • Met de fiets van wijngaard naar wijngaard bij Oud Conynsbergh in Boechout.
  • Ooit al eens overnacht in een wijnvat? Origineel en verrassend comfortabel!

Openluchtconcert: muziek voor elke smaak

Een concert in de openlucht is altijd een bijzondere ervaring. Je oren worden verwend met klanken die zich vrij verspreiden en de combinatie van live muziek en de buitenlucht creëert een betoverende sfeer. Of je nu houdt van een klassiek strijkkwartet of van stevige rock, er is deze zomer weer van alles te kiezen. PS: vergeet alleen niet om je gehoor te beschermen, zodat je nog vele zomers kunt genieten van deze muzikale hoogtepunten.

ONZE FAVORIETEN:

  • In de idyllische tuin van De Hofkamer in Antwerpen kun je in juli en augustus luisteren naar een beiaardconcert. De akoestiek is er fantastisch!
  • Openluchttheater Rivierenhof in Deurne heeft in de zomer gratis vrijdagconcerten. Het aanbod is gevarieerd, dus laat je verrassen.
  • Candlelight brengt klassieke muziek en hedendaagse stukken die een tijdloos jasje krijgen te midden van honderden kaarsen op bijzondere locaties.  

Geniet van elke uitstap met een goed gehoor!

Twijfel niet om de gratis online hoortest te doen of maak een afspraak bij een van onze audiciens. 

Boek je gratis hoortest