Geen fan van vocht

Nee, je hoorapparaat is geen excuus om lekker binnen te blijven als het regent. Hoortoestellen hebben meestal een coating die de elektronica beschermt. De batterijen kunnen echter wel vochtig worden waardoor ze gaan oxideren en zo schade veroorzaken aan het hoortoestel. Check dus steeds even of je batterijen nog droog zijn, eens je op je bestemming bent. En moet je door een plensbui, gebruik dan een paraplu of zet de kap van je jas op. 
Geen fan van vocht

Loop je met je hoortoestel weleens door de regen?

Met het nieuwe Life hoorapparaat is dit geen probleem. Het is bestand tegen vocht én je kan ermee sporten. Dubbelwin

Ontdek ons nieuwe hoortoestel

Dagelijks onderhoud

Je hoorapparaten wil je vast niet meer missen. Het is dus geen overbodige luxe om ze te verzekeren tegen ongelukjes. Daarnaast geef je ze de best mogelijke verzorging. Maak de oordopjes bijvoorbeeld elke dag schoon, de andere stukken wekelijks. Haal ’s avonds de batterij eruit en zet het klepje open. Zo hou je het alvast droog.  

Veel hoortoestellen hebben bovendien beschermende filters tegen vocht en vuil. Bij vochtig weer raken de filters sneller verstopt en dat beïnvloedt de werking van het apparaat. Poets je toestel daarom regelmatig en zorg dat je steeds reservefilters hebt liggen om ze tijdig te vervangen. 

Toch nat geworden?

Is je hoortoestel nat geworden binnenin? Volg dan deze stappen om schade te vermijden: 

  • Schakel het toestel zo snel mogelijk uit. Dep het toestel droog met een droge doek.
  • Schudt het vocht eruit en herhaal tot de doek droog blijft. 

Laat het toestel daarna grondig drogen in een potje met een droogtablet of in een speciale drybox (heb je toestellen met batterijen? Verwijder dan ook de batterijtjes). Na 24 uur drogen, kan je je toestellen weer opstarten (toestellen met batterijtjes? Dan mag je de batterijen opnieuw in het toestel plaatsen). 

Essentiële onderhoudsproducten

  • Een drybox of Charge and Care (eveneens een lader) is een handig alles-in-één reinigingssysteem. Het reinigt, droogt en desinfecteert je hoortoestellen. Het uv C-licht in de box doodt namelijk schimmels, bacteriën en virussen.
  • Daarnaast zijn er de basisbenodigdheden, van speciale doekjes en droogtabletten tot sprays en gels. Die zijn onontbeerlijk om je hoortoestellen in topconditie te houden, weer of geen weer. Bij Lapperre krijg je bij de aankoop van je hoorapparaten steeds een volledige starterskit.
Essentiële onderhoudsproducten

Ongelukje of onverwacht defect?

Met het ComfortPlus Plan krijg je vijf jaar lang gratis service, onderhoud en herstellingen.

Ontdek het ComfortPlus Plan