Het gereutel van de koffiemachine, gezoem van computers en de aanstekelijke lach van Betty van de boekhouding: een kantooromgeving is allesbehalve muisstil. Sommige geluiden kunnen soms zelfs aanleiding geven tot lichte irritatie. Uit verschillende onderzoeken wereldwijd komen bovendien steeds ongeveer dezelfde vervelende geluidjes naar voor.

Top tien van typische kantoorgeluiden 

  1. Gesprekken en geroddel 
  2. Luide telefoontjes 
  3. Hoesten en niezen 
  4. Smartphonemeldingen 
  5. Luidruchtig eten (of drinken) 
  6. Fluiten 
  7. Ritmisch tikken op tafel 
  8. Dichtslaande deuren 
  9. Luide muziek uit de oortjes van een collega 
  10. Te enthousiast typen 
Top tien van typische kantoorgeluiden 

Die dagelijkse kantoorgeluiden kunnen de productiviteit en motivatie van collega’s beïnvloeden. Vooral in landschapsbureaus, waar volgens Brits onderzoek zeven op de tien medewerkers zich er wel eens aan ergert. Uit datzelfde onderzoek bleek dat een op de drie daarom zelfs opteert voor thuiswerk, werken in de bib of een lokale koffiebar.  

Zo hoor je opnieuw echt álles

Wie minder goed hoort, mist meer dan alleen die typische achtergrondgeluiden. Gehoorverlies op kantoor kan je echter goed opvangen met hoorapparaten en een paar andere handigheidjes. Daardoor wordt je dagtaak minder vermoeiend. Je helpt mogelijke misverstandjes de wereld uit en volgt vergaderingen (ja, ook online!) tot in de puntjes. Bovendien ben je weer helemaal mee met het liefdesleven van Linda, de kleinkinderen van Bob en hoor je opnieuw het muisgeklik, papiergeritsel en de schuifdeur van de receptie. Kortom: je dagelijkse kantooromgeving is weer compleet.

Heb jij de indruk dat je collega’s wel heel stil geworden zijn?

Misschien hoor je gewoon minder goed! Via de online hoortest check je zelf of er sprake is van gehoorverlies.