Gehoorbescherming op festivals en concerten

De zomer is hét festivalseizoen bij uitstek. Op muziekevenementen moet je wel oppassen voor gehoorschade. In België geldt een maximumgrens voor 100 dB voor festivals, maar daar wil het nog weleens overheen gaan. Dat kan permanente schade zoals tinnitus of hyperacusis veroorzaken, zeker als je weet dat de grens voor het risico op schade eigenlijk al op 85 dB ligt.

Gelukkig is de oplossing eenvoudig: met gehoorbescherming bescherm je je oren. Lapperre heeft oordopjes in alle maten en vormen, van standaard oordoppen tot speciale op maat gemaakte gehoorbescherming. Voor die laatste maak je best een afspraak. Op maat gemaakte oordoppen zijn gemaakt van een zacht materiaal en je kan kiezen uit 3 dempingsniveaus. Op die manier bescherm je je oren zonder in te boeten aan geluidskwaliteit en festivalplezier.

NOG EEN TIP:

Ga liever niet pal voor het podium staan (of waar de versterkers hangen) maar kijk en luister op veilige afstand mee. Ontdek hier trouwens vijf zomerse activiteiten om je oren te prikkelen of om ze net rust te geven.

Ontdek oordopjes met een muziekfilter

Gehoorbescherming op reis

Vakantie? Heerlijk! Maar naast fijne vakantiegeluiden zoals het ruisen van golven of de wind in de bomen kun je ook te maken krijgen met lawaai. Daverende treinen, klingelende trams of ronkende auto’s bijvoorbeeld. Je lost het gemakkelijk op met oordoppen voor jezelf, en vrolijk gekleurde oorbeschermers voor je kinderen.

Slapen kan ook wel eens lastig zijn op een andere locatie, vooral wanneer je wordt omringd door onbekende geluiden. Met oordopjes voor tijdens het slapen kan je ongestoord van je nachtrust genieten.

Ga je vliegen? Dan zijn er ook oordopjes die de druk op je oren verminderen.

Bekijk oordopjes voor het vliegtuig

Gehoorbescherming tijdens het zwemmen

Warme dagen vragen om een frisse duik. In de zee, een rivier, een meer of gewoon in het zwembad. Soms kan er wat (vuil) water in de gehoorgang achterblijven. Dat kan een infectie veroorzaken die we ook wel ‘zwemmersoor’ noemen. Een zwemmersoor is vervelend en kan pijnlijk zijn. Zo kun je het voorkomen:

  • Draag oordopjes (bv. AudioNova zwemoordoppen)
  • Zwem niet in water dat niet schoon is (bijvoorbeeld rivieren of meren)
  • Zit er na het zwemmen water in je oor? Kantel je hoofd naar opzij om het weg te laten lopen
  • Maak je oren na het zwemmen met een handdoek droog

Denk je dat je last hebt van een zwemmersoor?

Hier lees je wat de symptomen zijn en hoe je een zwemmersoor kunt behandelen.

Ontdek oordopjes om te zwemmen

Bescherm je gehoor en geniet van elke uitstap

Beleef alle geluiden van de zomer zonder risico’s. Lapperre heeft de juiste gehoorbescherming voor jou: koop onze universele oordoppen in onze webshop of kom langs voor gehoorbescherming op maat

Maak hier je afspraak