Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888

Bij Lapperre beschikken we over hoortoestellen in verschillende prijsklassen. De prijs van een hoorapparaat is afhankelijk van allerlei factoren. De kostprijs van een hoorapparaat wordt voornamelijk beïnvloed door de verschillende mogelijkheden van het toestel. Bij de keuze van een gehoorapparaat is het belangrijk om rekening te houden met uw wensen, levensstijl en de mate van het gehoorverlies.

Wat kosten hoortoestellen?

De prijs van hoortoestellen met klassieke batterijen varieert van 720 euro tot 2520 euro per oor. Hoortoestellen met herlaadbare batterijen zijn enkel beschikbaar in het hogere segment. De herlaadbare toestellen beginnen bij 1860 euro per oor. 

Een forfaitaire prijs geven voor een hoorapparaat is echter heel moeilijk. Een hoortoestel presteert pas optimaal als het perfect is afgestemd op uw gehoorverlies, levensstijl en behoeften. En dus komt niet elk hoorapparaat in aanmerking. De audicien helpt u om het meest geschikte model te selecteren en uit te proberen. 
 

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs van een hoortoestel hangt af van de mogelijkheden die het toestel biedt. Hoe meer het toestel kan, hoe hoger het kostenplaatje. Volgende factoren hebben een invloed: het model (type, merk, fabrikant), de kracht van de microprocessor, de instellingsmogelijkheden en de grootte van het toestel.

Het grootste prijsverschil zit in de hoeveelheid technische functies die het hoortoestel bezit. Binnen het uitgebreid aanbod van Lapperre heeft u telkens de keuze tussen 5 performantieniveau's. Zo zullen hoortoestellen met een lager performantieniveau bijvoorbeeld enkel optimaal functioneren bij een gesprek tussen twee personen in een rustige omgeving. Een hoorapparaat met een hoger performantieniveau presteert dan weer beter in moeilijkere luistersituaties. Hoortoestellen vergelijken loont de moeite, want er is best een groot prijsverschil tussen de basis- en premium modellen.

Bij Lapperre vindt u ook instaptoestellen tegen een lage prijs, nauwelijks meer  dan de wettelijke terugbetaling. Ze bieden een basis voor goed horen en zorgen dat u kunt genieten van gesprekken in beperkte kring.

Wat is in de prijs inbegrepen?

Wanneer u een hoortoestel aanschaft, wilt u uiteraard graag weten wat er in de prijs inbegrepen zit. We zetten het hieronder even voor u op een rijtje:

Deskundig advies
Bij Lapperre is de hoortest gratis en volledig vrijblijvend. Voordat u het hoortoestel definitief aanschaft, ontvangt u deskundig advies van één van onze gediplomeerde audiciens. Onze hoorspecialisten voorzien u van de benodigde informatie, zodat u een onderbouwde keuze kunt maken voor een hoortoestel. U hebt tijdens de vrijblijvende afspraken de mogelijkheid om al uw vragen te stellen met betrekking tot uw gehoor en hoortoestellen.

Het hoortoestel
Wanneer u een keuze hebt gemaakt voor een hoortoestel, worden de toestellen ingesteld en geprogrammeed door de audicien. U wordt uitgebreid geïnformeerd over de werking van het hoortoestel. U kan vervolgens het hoorapparaat gedurende 1 maand vrijblijvend testen. Tijdens die maand wordt het apparaat indien nodig verder bijgeregeld, zodat het een optimale bijdrage kan leveren aan uw gehoor. Alleen als u na de proefmaand 100% tevreden bent over het hoortoestel, wordt de verkoop afgerond. 

Service en nazorg
Ook na de aanschaf van een hoortoestel staan onze hoorspecialisten voor u klaar. U bent altijd van harte welkom in één van onze Lapperre hoorcentra wanneer u een vraag hebt of voor een onderhoud, controle of bijregeling van uw hoortoestel. Niet alle hoorcentra zijn elke dag open. Kijk hier voor de actuele openingstijden van het hoorcentrum bij u in de buurt.

Advies op uw maat

Welk hoorapparaat nu precies voor u geschikt is, hangt af van uw wensen, uw levensstijl en uw gehoorverlies. Tijdens een vrijblijvende afspraak in onze hoorcentra kan u bij onze gediplomeerde audiologen terecht met al uw vragen.

Maak direct een afspraak

Andere thema's

Wat betaalt het ziekenfonds terug?
Hoortoestelmerken bij Lapperre
Een hoorcentrum vinden