Maa-Vri: 8u-18u Zat: 9u-13u 0800 10 888
10 Overeenkomstige resultaten
Wat is tinnitus?
Oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd, is het horen van een geluid dat er in werkelijkheid niet is. Het gehoororgaan geeft aan de hersenen het signaal dat er een geluid is, zonder dat er een externe geluidsbron is.
Tinnitus
Oorsuizingen zijn een wijdverspreid probleem. Iedereen heeft wel eens last van fluitende of piepende oren. Vaak gaat het vanzelf over, maar bij één vijfde blijft de tinnitus continu. Tinnitus is een moeilijk te bevatten probleem. Het ontstaat meestal namelijk niet in het oor, maar in de hersenen. Kom te weten welke aanleidingen en oorzaken er zijn voor oorsuizen en hoe u tinnitus kunt aanpakken.
Oorzaken & symptomen
Kom hier te weten hoe u tinnitus herkent, hoe u zich ertegen kunt beschermen en welke invloed die piep in uw oor kan hebben.
Voorkomen & behandelen
Hoort u plots gefluit, geruis of gepiep in uw oren? Geen paniek! Tinnitus is geen symptoom van een bedreigende ziekte – en in de meeste gevallen verdwijnt het gesuis na een tijdje opnieuw. Blijft de tinnitus duren? Dan is het belangrijk om de oorzaak ervan te achterhalen – hoe vroeger, hoe beter. Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende therapieën mogelijk.
Hyperacusis
De officiële naam voor overgevoeligheid voor geluid is hyperacusis. Een Grieks woord dat letterlijk ‘te veel horen’ betekent. Uw hersenen verwerken normale geluiden helemaal verkeerd. U hoort té goed. Het lijkt alsof er een volumeknop in uw oren zit die continu helemaal opengedraaid is. Daardoor kunt u gewone geluiden zoals tikken op een toetsenbord, stromend water uit de kraan of spelende kinderen niet meer verdragen. Uw oren doen pijn. Hier leest u meer over wat hyperacusis is en wat eraan te doen valt.
Expert Solutions
Heb je een complex hoorprobleem of specifieke klachten? Van hooroplossingen bij cochleaire implantaten tot de juiste hulpmiddelen in je werksituatie: onze audiciens-hoorcoaches luisteren aandachtig, brengen jouw situatie in kaart en adviseren je over de mogelijkheden. Zo zorgt het Tinnitus management plan ervoor dat tinnitus je dagelijks leven niet meer beheerst. Bij het aanpassen van hoortoestellen bij slechthorende kinderen overlegt World of Hearing steeds met het Audiologisch Centrum.
Naar een beter gehoor
Moet u tijdens gesprekken vaak vragen om iets te herhalen? Staat uw TV voor anderen te luid? Mist u wel eens het bellen van de deurbel of de telefoon? Dan is er misschien meer aan de hand. Heeft u een vermoeden dat u aan gehoorverlies lijdt, aarzel dan niet. Hoe vroeger u bij de audioloog langsgaat, hoe gemakkelijker het is om een oplossing te vinden.
|< < 1   2  3  4  5  6  >|