Piepende oren

Piepende oren: verschillende oorzaken

Hebt u last van piepende oren? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een van de mogelijkheden is dat u bent blootgesteld aan extreem luid lawaai, zoals tijdens een liveconcert of in een discotheek. De piep in uw oor kan dan van voorbijgaande aard zijn. Toch wil dit echter niet zeggen dat er geen gehoorschade werd opgelopen. Oren die piepen zijn immers vaak een symptoom van gehoorschade. Blijft het gepiep in uw oor of oren aanhouden, dan is er nog meer aan de hand.

piepende oren komen vaak door te luid lawaai

Constante hoge toon

Hoort u een constante hoge toon? Of een constante piep in de oren? Dan is er sprake van tinnitus. Dit is het horen van een geluid wanneer er geen externe geluidsbron is. Het geluid komt dus van binnenin. Het kan gaan om een tuut in de oren, maar ook om suizen, zoemen, tikken en zo verder. Tinnitus is geen ziekte en kan dus ook niet genezen worden. Wel is het mogelijk om een aantal regels in acht te nemen waardoor het ongemak verzacht kan worden.

Piep in oor: oplossing?

Onze audiologen helpen u graag met advies over het behandelen van piepende oren. Dankzij deze tips kunt u uw levenskwaliteit sterk verbeteren. Kom dus zeker langs in een van onze hoorcentra. U vindt er onze producten en kunt er ook een hoortest laten afnemen.