Inhoud

Wat is een NKO-arts?

Een NKO-arts of een otorhinolaryngoloog, is gespecialiseerd in het stellen van een diagnose en in de behandeling van aandoeningen aan neus-, keel- en oren. Neus-, keel- en oorartsen hebben uitgebreide kennis van de anatomie en functie van deze gebieden en kunnen verschillende aandoeningen en symptomen behandelen.

nko-arts onderzoekt vrouw

Waarvoor kunt u terecht bij een NKO-arts?

Dit zijn de meest voorkomende aandoeningen en symptomen waarvoor u bij een NKO-arts terecht kunt:

  • Oorproblemen: Gehoorproblemen, zoals oorinfecties, gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) en duizeligheid.

  • Neus- en sinusproblemen: Zoals chronische sinusinfecties, neusverstoppingen, allergieën of reukstoornissen.

  • Keelproblemen: Behandeling van keelproblemen zoals keelontstekingen, stemstoornissen, slikproblemen en snurken.

  • Hoofd- en halskanker: Diagnose stellen en behandelen van kankers in het hoofd en de hals, waaronder keelkanker en tumoren in de nek en mond.

​Leest u graag meer over NKO-artsen en waarmee ze u kunnen helpen? Lees het hier.

Waar vindt u een goede NKO-arts

Het vinden van een goede NKO-arts is cruciaal voor het ontvangen van de juiste medische zorg voor uw specifieke probleem. Hier zijn enkele stappen om u te helpen:

  1. Vraag uw huisarts om een aanbeveling of doorverwijzing: uw huisarts kan u doorverwijzen naar een betrouwbare NKO-arts die gespecialiseerd is in uw specifieke aandoening.

  2. Online onderzoek: Gebruik online bronnen zoals websites van ziekenhuizen en beoordelingen van patiënten om NKO-artsen in uw regio te vinden.

  3. Vraag om aanbevelingen van vrienden en familie: Vraag mensen in uw omgeving of ze goede ervaringen hebben gehad met een NKO-arts bij u in de buurt.

Voor de professionele NKO-arts

Blijft u graag op de hoogte van het laatste NKO nieuws of informatie? Het NKO web bezorgt  u de meest recente updates. De pagina voorziet u van onder andere aankomende NKO-congressen, events en Webinars.

Vraag hier ook uw persoonlijk NKO-magazine aan, elke 6 maand voorzien we u van een magazine vol interessante artikels en het belangrijkste nieuws uit de medische wereld.

Ga naar NKO-web