Oplaadbaar hoorapparaat versus hoorapparaat met wegwerpbatterijen

Hoorapparaten zijn er in verschillende vormen. Enerzijds bestaan er hoorapparaten met oplaadbare accu’s, anderzijds zijn er de hoorapparaten met wegwerpbatterijen. Beide hebben voor- en nadelen. Zo gaan oplaadbare batterijen over het algemeen langer mee, maar je moet ze wel frequent opladen én je kunt ze niet altijd zelf vervangen. Wegwerpbatterijen hebben dan weer een minder lange levensduur, maar kan je wel gemakkelijk zelf vervangen. Hoelang een batterij meegaat, hangt af van de batterijgrootte en hoe intensief je het hoortoestel gebruikt.

Batterijduur van een oplaadbaar hoorapparaat

De batterijduur van een oplaadbaar hoorapparaat bedraagt in de meeste gevallen zo’n 24 uur. Je kunt het apparaat gemakkelijk ’s nachts opladen om er overdag gebruik van te maken.

Tip: Ga je op reis en wil je gebruikmaken van je hoorapparaat? Zorg dan voor een PowerPack. Daarmee voorkom je dat de accu vroegtijdig leeg raakt.

Batterijduur van een hoorapparaat met wegwerpbatterijen

Het kleinste type wegwerpbatterijen gaat ongeveer drie tot vijf dagen mee. Een grotere batterij houdt het tot zo’n drie weken uit. Hier hangt de levensduur van de batterij dus heel erg af van welk type hoorapparaat je precies hebt.

Nog op zoek naar een geschikt hoorapparaat? Hou dan zeker in het achterhoofd dat naast de levensduur van de batterij, ook het technische aspect een belangrijke rol speelt. We leggen je graag uit welk soort hoorapparaat het beste bij je past. Zo geniet je van een optimaal gehoor en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.